ΑΘΗΝΑ
21:08
|
25.06.2026
Δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες προκάλεσε χθες ανεμοστρόβιλος στο μικρό νησί Παντελερία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες προκάλεσε χθες το βραδυ γύρω στις 19.30 τοπική ώρα ανεμοστρόβιλος στο μικρό νησί Παντελερία, νότια της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχασαν τη ζωή τους ένας πυροσβέστης 47 ετών και ένας συνταξιούχος 86 ετών.

Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η τρομερή ισχύς του ανέμου πέταξε τους ανθρώπους αυτούς έξω από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν. Οι κάτοικοι του νησιού δήλωσαν ότι πρόκειται για ένας πρωτοφανές, ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Σικελία με ελικόπτερο και μέχρι τώρα δεν προκύπτει να υπάρχουν αγνοούμενοι.

Παράλληλα, έχουν καταγραφεί σημαντικές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια, όπου καταστράφηκαν στέγες, και μέρος εσωτερικών χώρων, και σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κένυα: Η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση στο Ναϊρόμπι για τα 2 χρόνια από τις διαμαρτυρίες του 2024 (upd)

Η αστυνομία της Κένυας έκανε χρήση δακρυγόνων την Πέμπτη για να διαλύσει διαδηλωτές στο Ναϊρόμπι που βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο αντικυβερνητικής διαδήλωσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Θηριώδης σεισμός 7,5 Ρίχτερ με εκατοντάδες θύματα και 30.000 αγνοούμενους [upd]

Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική από τον ΠΑΚΟΕ

Ευρώπη: Υποδομές σε «νευρική κρίση» από το ακραίο κύμα καύσωνα

Στις 27 Ιουνίου κοίτα… ψηλά: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα