ΑΘΗΝΑ
15:57
|
25.04.2024
Προτείνουν τα εμβόλια να γίνουν σε αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να μπει τέλος στην πανδημία και συνεπώς και στις νέες μεταλλάξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άρθρο στην ιατρική επιθεώρηση Τhe Lancet εκτιμά πως τα υπάρχοντα εμβόλια είναι αποτελεσματικά ακόμη και έναντι της μετάλλαξης Δ και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό κατά του κορονοϊού Covid-19.

Η Άννα Μαρία Ενάο-Ρεστρέπο, που είναι η επικεφαλής των ερευνητών που έγραψαν το άρθρο, τονίζει πως θα είναι πιο αποτελεσματικό στη μάχη κατά της πανδημίας “τα εμβόλια να γίνουν εκεί που θα κάνουν περισσότερο καλό” ώστε να επισπευσθεί το τέλος της πανδημίας με την αποτροπή περαιτέρω εξέλιξης και μεταλλάξεων του ιού.

Οι ερευνητές τονίζουν επίσης πως σημερινές μεταλλάξεις δεν έχουν αναπτυχθεί σε επαρκή βαθμό ώστε να ξεπεράσουν την ασπίδα προστασίας που προσφέρουν τα σημερινά εμβόλια. Αναφέρουν επίσης απως ακόμη και εάν εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις του ιού που μπορούν να διαπεράσουν την ασπίδα προστασίας των εμβολίων, θα ήταν καλύτερο να φτιαχτούν ειδικά τροποποιημένα εμβόλια που να πολεμούν τις νεότερες μεταλλάξεις παρά να χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα.

Προ ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε αποθαρρύνει τη χορήγηση και τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό ανεπτυγμένων χωρών που έχουν χορηγήσει σε σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού τους και τις δύο δόσεις, τονίζοντας πως χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό δεκάδων λαών αναπτυσσόμενων χωρών όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πάρα πολύ χαμηλά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα