ΑΘΗΝΑ
00:28
|
04.05.2024
Απεβίωσε ο "Εθνικάρας" έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές των ποδοσφαιρικών γηπέδων και ταγμένος φίλαθλος του Εθνικού, ο Γιάννης Ματζουράνης, απεβίωσε στα 87 του χρόνια, την Κυριακή (12/9) έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο “Εθνικάρας”, νοσηλευόταν για καιρό διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, ο Γιάννης Ματζουράνης δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί.

Λάτρης του Εθνικού, ο Γιάννης Ματζουράνης ακολουθούσε την ομάδα για περισσότερες από επτά δεκαετίες της ζωής του, ανεξαρτήτως συνθηκών και δεν έπαψε ποτέ να φωνάζει -όσο πιο δυνατά γινόταν- το περίφημο “ΕΘΝΙΚΑΡΑΑΑ” – πολλές φορές μάλιστα καλύπτοντας τις ιαχές μιας ολόκληρης κερκίδας. Xωρίς όμως ποτέ ν’ αναφερθεί υποτιμητικά ή υβριστικά σε αντίπαλο. Γι’ αυτό και παραδοσιακά αποτελούσε μία από τις πιο σεβάσμιες φιγούρες της εξέδρας και δεν τον ενόχλησε κανείς.

Τα προβλήματα υγείας που άρχισε ν’ αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια περιόρισαν τις συχνές παρουσίες του στο γήπεδο, δεν έπαψε πάντως ν’ αγωνιά για τον Εθνικό και να δίνει το “παρών” κάθε φορά που του δινόταν μια ευκαιρία. Ανάλογη ήταν η αγάπη του για την Εθνική ομάδα.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο γιος του, Γιώργος Ματζουράνης, με μήνυμα που ανέβασε στα social media, αποχαιρετώντας τον πατέρα του: “Καλό παράδεισο πατέρα, η εθνικάρα σου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα