ΑΘΗΝΑ
14:06
|
25.04.2024
Ήταν οπλισμένος με ξιφολόγχη και ματσέτα και είχε νεοναζιστικά σύμβολα στο αυτοκίνητό του με το οποίο έκανε "περιπολία" κοντά στο στρατηγείο των Δημοκρατικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν 44χρονο νεοναζιστή οπλισμένο με ματσέτα κοντά στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον, συνέλαβε τα μεσάνυχτα της Κυριακής η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Εικόνα

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο 44χρονος Καλιφορνέζος λέγεται Ντόναλντ Κρέγκχεντ και μετέφερε μια ξιφολόγχη και μια ματσέτα μέσα στο φορτηγάκι του, που είχε “διακοσμήσει” με νεοναζιστικά σύμβολα υπέρ της δήθεν “ανωτερότητας της λευκής φυλής”, κοντά στα κεντρικά της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον.

Εικόνα

Ένας αστυνομικός που έκανε περιπολία στην περιοχή παρατήρησε μέσα στο φορτηγάκι τα απαγορευμένα όπλα, όπως επίσης μια σβάστικα και άλλα νενοναζιστικά σύμβολα υπέρ της υπεροχής της λευκής φυλής.

Το φορτηγάκι ήταν σταθμευμένο κοντά στην έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος, που βρίσκεται πολύ κοντά στο συγκρότημα κτιρίων του αμερικανικού Καπιτωλίου.

Ο 44χρονος συνελήφθη τελικά με την κατηγορία της κατοχής απαγορευμένων όπλων.

Το ερχόμενο Σάββατο σχεδιάζεται μια πορεία από υποστηρικτές περίπου 600 ανθρώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου, με την εμπλοκή οπαδών του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η αστυνομία θα εγκαταστήσει εκ νέου έναν φράκτη γύρω από το αμερικανικό Καπιτώλιο ενόψει της κινητοποίησης και έχει αυξήσει τα μέτρα επαγρύπνισης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα