ΑΘΗΝΑ
19:37
|
06.05.2024
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο νέος "τσάρος" στο US Open. Επικράτησε με μια κυρίαρχη εμφάνιση του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο νέος “τσάρος” στο US Open. O Ρώσος πρωταθητής που βρίσκεται στο Νο2 κόσμου κατέκτησε το 1ο Grand Slam της καριέρας του αφού επικράτησε με μια κυρίαρχη εμφάνιση (6-4, 6-4, 6-4) του Νο1 Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι και νίκησε κατά κράτος τον Νόβακ Τζόκοβιτς και δεν του επέτρεψε να κατακτήσει το 21ο Grand Slam και να συμπληρώσει Calendar (4/4) Slam στο 2021.

O Ντανίλ Μεντβέντεφ έγινε ο 1ος Ρώσος μετά από τον Μαράτ Σάφιν (2000) που κατακτά το US Open και μόλις ο 2ος στην ιστορία ενώ ο Σέρβος παρέμεινε στα 20 Grand Slam μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Μεντβέντεφ θα φύγει από τη Νέα Υόρκη με 2,5 εκατ. δολάρια αλλά θα παραμείνει στο Νο2.

Ο Σέρβος που είχε 27-0 νίκες σε Grand Slam στο 2021 θα χάσει στο 28ο και δύσκολα θα έχει νέα ευκαιρία να πετύχει αυτό που πέτυχε το 1969 ο Ροντ Λέιβερ.

Για τον 25χρονο Μοσχοβίτη αυτός είναι ο 13ος και ο πιο σπουδαίος τίτλος στην καριέρα του. Ο 34χρονος Σέρβος έπαιξε στον 9ο τελικό του στο US Open και έχει πλέον 3/9!

Συνολικά αυτή είναι η 11η ήττα του Τζόκοβιτς σε 31 τελικούς ρεκόρ που έχει και ο Φέντερερ από το 2019.

Ο Mεντβέντεφ στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε πρώτα από όλα στον μεγάλο του αντίπαλο λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι η πρώτη φορά που έχω τόσο άγχος σε απονομή. Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω στον Νόβακ ότι λυπάμαι για το κοινό και για εσένα . Με όλα αυτά που πέτυχες φέτος και σε όλη την καριέρα σου, δεν το έχω πει ποτέ αυτό αλλά θα το πω τώρα μπροστά σε όλους, για μένα είσαι ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία.Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις ένα Grand Slam, αλλά είμαι ευγνώμων σε σας και για όσα κάνατε σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω και το κοινό, ξέρω ότι σήμερα ήσασταν με τον Νόβακ και το καταλαβαίνω απόλυτα, όλη την εβδομάδα όμως μου δώσατε πολλή ενέργεια”.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως είχε και την 3η επέτειο με τη σύζυγό του Ντάσα, κάνοντάς της, έτσι, ένα ξεχωριστό δώρο:

“Μέσα στο τουρνουά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποιο δώρο και στον ημιτελικό σκέφτηκα πως αν έχανα θα έπρεπε να έβρισκα γρήγορα ένα δώρο.Όταν κέρδισα στον ημιτελικό το μόνο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι αν έχανα στον τελικό δεν θα είχα χρόνο να ψάξω για δώρο, οπότε έπρεπε να κερδίσω αυτόν τον αγώνα! Σ’ αγαπώ Ντάσα και σε ευχαριστώ πολύ” κατέληξε ο Ρώσος πρωταθλητής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα