ΑΘΗΝΑ
08:01
|
07.10.2022
Η οργάνωση Blue Planet Society κάνει λόγο για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα “κυνήγι” δελφινιών στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 1.500 δελφίνια σφαγιάστηκαν για άλλη μια χρονιά στις ακτές των Νήσων Φερόε στο πλαίσιο ενός αιματηρού εθίμου που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και παρά τις αντιδράσεις, συνεχίζει να τηρείται κάθε χρόνο. Η σφαγή προκάλεσε τις αντιδράσεις οργανώσεων και ακτιβιστών για την προστασία των ζώων.

Το κυνήγι των δελφινιών και των φαλαινών, γνωστό στην τοπική διάλεκτο ως “ grindadráp” πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης συνολικά 1.428 δελφίνια σκοτώθηκαν. Η αυτόνομη δημοκρατία των Νήσων Φερόε, η οποία ανήκει στο βασίλειο της Δανίας, είναι η τελευταία περιοχή στην Ευρώπη όπου επιτρέπεται ακόμα το κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν δεκάδες αλιευτικά να προσεγγίζουν το κοπάδι των δελφινιών και να τα κατευθύνουν προς την ακτή, όπου εκτελούνται με ειδικές λόγχες. Στις ακτές που βάφτηκαν κόκκινες από το αίμα δεν υπάρχει κανένα ίχνος της σφαγής που προηγήθηκε. Τα κουφάρια των χιλιάδων νεκρών δελφινιών έχουν είτε μεταφερθεί σε μεταποιητικές μονάδες  ή απλά τα πέταξαν.

“Κανένα από τα κυνήγια (grindadráp) στην πρόσφατη ιστορία δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο”, καταγγέλλει η οργάνωση Blue Planet Society και προσθέτει, “η προηγούμενη μεγαλύτερη σφαγή είχε σημειωθεί το 2013 όταν θανατώθηκαν 430 δελφίνια”.

Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα η Μάγδα Φύσσα

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές λόγω ισχυρών ανέμων

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Τρόφιμα: «Κόλαση επί της Γης» και Χάος βλέπει ο ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα