ΑΘΗΝΑ
01:50
|
24.04.2024
Ο Κώστας Παπαδάκης ανέφερε ότι το ευρωενωσιακό πακέτο της ΕΕ "Fit for 55" "μεταφράζεται" σε άμεση επιβάρυνση των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων μέσω του ευρωενωσιακού πακέτου «Fit for 55», που έχει στόχο τις λεγόμενες «πράσινες» επενδύσεις ώστε να αποκομίσει νέα κέρδη το κεφάλαιο σε βάρος του λαού, ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Η παρέμβαση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ έγινε στη συζήτηση σχετικά με την παρουσίαση της δέσμης προσαρμογής στον στόχο του 55% μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την κλιματική αλλαγή.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης ανέφερε ότι το ευρωενωσιακό πακέτο της ΕΕ “Fit for 55”  “μεταφράζεται” σε άμεση επιβάρυνση των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων εξαιτίας των λεγόμενων “πράσινων” δραστηριοτήτων ισχυρών ομίλων με αφορμή την Κλιματική Αλλαγή.

Ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε έτσι στους “πράσινους” νέους φόρους για εκπομπές άνθρακα στην ηλεκτρενέργεια  που καταλήγουν αυτούσιοι στα τιμολόγια, ως το ακριβότερο εισαγόμενο φυσικό αέριο και την πανάκριβη κι ασταθή μονοκαλλιέργεια των ΑΠΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υποστηρίζει πως με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή, γενικεύεται η απελευθέρωση Ενέργειας, το εμπόριο ρύπων, η απολιγνιτοποίηση που οδηγούν σε ανατιμήσεις στο ρεύμα, σε πράσινα προϊόντα κι υπηρεσίες, που έρχονται είτε με το μαστίγιο της υπερφορολόγησης των παλιών καυσίμων είτε με το “καρότο” της επιδότησης για την αγορά πχ. απλησίαστων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Τονίζε δε πως τα “δήθεν αντισταθμιστικά σαν αυτά της κυβέρνησης της ΝΔ Ελλάδα πάλι θα πληρωθούν από το λαό αποπληρώνοντας βαριά το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα