ΑΘΗΝΑ
21:28
|
19.04.2024
Οι αυξήσεις είναι μικρές εάν σκεφθεί κανείς τα τεράστια κέρδη που αποκομίζει η εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου από τον μόχθο των εργαζομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδια για νέα αύξηση-ψίχουλα στα ωρομίσθια των εργαζομένων της AMAZON μπροστά στα τεράστια κέρδη που αποκομίζει η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου διεθνώς ιδιαίτερα μετά την έναρξη της πανδημίας την άνοιξη του 2020 ανακοίνωσε εκπρόσωπος τής στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Το πρακτορείο μετέδωσε πως μετά την αύξηση του ωρομίσθιου στις περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων που έγινε τον περασμένο Μάιο στα 18 δολάρια την ώρα (από 15 δολάρια την ώρα που ήταν το 2018) θα ακολουθήσει νέα αύξηση που μπορεί να φθάσει τα 22,50 δολάρια ανά ώρα.

Ανακοινώθηκαν επίσης σχέδια για 125.000 προσλήσεις υπαλλήλων σε αποθήκες και τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Τα σχέδια της Άμαζον για μαζικές προσλήψεις ακολουθούν εκείνα που ανακοίνωσε στις αρχές τρέχοντος μηνός η αμερικανική αλυσίδα λιανικής Walmart για την πρόσληψη 20.000 υπαλλήλων ενόψει της εορταστικής περιόδου που ξεκινά τον Νοέμβρη και ολοκληρώνεται στις αρχές Ιανουαρίου του 2022.

Aξίζει να σημειωθεί πως μόνον το πρώτο εξάμηνο του 2021 τα καθαρά κέρδη της ΑΜΑΖΟΝ από πωλήσει αυξήθηκαν κατά 25,4% ξεπερνώντας τα 115 δισ. δολάρια από 92,09 δισ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

H Amazon έχει κατηγορηθεί συχνά για εξαντλητικά ωράρια εργασίας και ασφυκτική παρακολούθηση της παραγωγής στις τεράστιες αποθήκες που διατηρεί σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα