ΑΘΗΝΑ
03:54
|
18.04.2024
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να εφαρμόσει καθεστώς αυτοαπομόνωσης για κάποιο διάστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να εφαρμόσει καθεστώς αυτοαπομόνωσης για κάποιο διάστημα, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, εξαιτίας του ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα Covid στο περιβάλλον του.

Κατά συνέπεια, ο πρόεδρος της Ρωσίας, δεν θα ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στο Τατζικιστάν για να συμμετάσχει σε συναντήσεις για θέματα ασφαλείας, αλλά θα λάβει μέρος στη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

“Η αυτοαπομόνωση δεν επηρεάζει τις δραστηριότητες του Προέδρου, απλά δεν θα κάνει συνεδριάσεις για κάποια διάστημα, κάτι που δεν επηρεάζει την ένταση με την οποία εργάζεται. Ο Πρόεδρος θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του μέσω τηλεδιασκέψεων” είπε σε σχετική ενημέρωση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος σημείωσε, πως υπάρχουν αρκετά κρούσματα στο περιβάλλον του Ρώσου Προέδρου, αλλά δεν έδωσε ακριβή αριθμό ούτε διευκρίνισε για το εάν πρόκειται για άτομα εμβολιασμένα ή μη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κάνει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα (13/9) όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνάντησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ τη στη Μόσχα.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε επίσης ότι η συνάντηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα, πριν την απόφαση του Ρώσου προέδρου να μπει σε καραντίνα. “Οι γιατροί ολοκλήρωσαν την έρευνα και τις απαραίτητες ενέργειες, και όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν τότε. Δεν υπάρχει τίποτα παράλογο εδώ. Εκείνη την ώρα, οι γιατροί έκαναν ακόμη έρευνα άρα δεν κινδυνεύει η υγεία κανενός”, σημείωσε.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Συρίας και εξήρε την επιτυχία των ρωσικών και συριακών στρατευμάτων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως υπάρχουν ακόμη πυρήνες τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι οι ξένες δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, χωρίς τη λήψη απόφασης από τον ΟΗΕ, είναι ένα εμπόδιο για την εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο Άσαντ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Ρώσο ηγέτη για την “απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών” της Συρίας, και για τις προσπάθειές του να σταματήσει την “εξάπλωση της τρομοκρατίας”, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε στη Συρία.

“Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία και να ευχαριστήσω το ρωσικό κράτος, τον ρωσικό λαό και κάθε πολίτη ξεχωριστά και εσάς για την ανθρωπιστική βοήθεια που η Ρωσία προσφέρει ευγενικά στη πολύπαθη Συρία, είτε είναι φάρμακο που μας βοηθά στη θεραπεία ή την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού ή άλλη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και όλων των απαραίτητων που δόθηκαν από τη Ρωσία στη Συρία. Σας ευχαριστώ για αυτό”, τόνισε ο Σύρος πρόεδρος.

“[Σας ευχαριστώ] για την πολιτική που ακολουθούσε η υπηρεσία σας, το Υπουργείο Εξωτερικών διεθνώς <…> με σκοπό να σταματήσει η εξάπλωση της τρομοκρατίας προς όφελος των κρατών που την υποστηρίζουν και έθεσαν στόχο τους να χρησιμοποιήσουν πονηρά την τρομοκρατία για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους”, πρόσθεσε ο Σύρος ηγέτης.

Πηγές: Tass, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα