ΑΘΗΝΑ
11:16
|
19.04.2024
Ισχυρά μέτρα αστυνόμευσης έχουν επιβληθεί στην Ιερουσαλήμ ενόψει της εβραϊκής Γιορτής του Εξιλασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση επιφυλακής μπροστά στο ενδεχόμενο νέας επικίνδυνης κλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και άλλα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη έχουν τεθεί οι ισραηλινές αρχές μετά τις διαδοχικές απόπειρες επιθέσεων με μαχαίρια που επιχείρησαν τις τελευταίες μέρες νεαροί Παλαιστίνιοι.

Εικόνα

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13, ήδη στην Ιερουσαλήμ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με επιπλέον 2.000 άτομα καθώς “αποτράπηκε” αδιευκρίνιστος αριθμός νέων επιθέσεων με μαχαίρια.

Μέτρα ενόψει της Γιορτής του Εξιλασμού

Αφορμή δίνει η διήμερη εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του εξιλασμού (Γιομ Κιπούρ) που ξεκινά αύριο, Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη και διαρκεί ως και την Πέμπτη, 16 Σεπτέμβρη και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες γιορτές. Πρόκειται για τις μέρες της εξιλέωσης από τις “αμαρτίες και αποκατάστασης των στενών δεσμών με τον Θεό”.

Ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ομέρ Μπαρλέφ μιλώντας στο ισραηλινό δίκτυο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΚΑΝ δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει εάν το επόμενο διάστημα ξεκινά μία περίοδος κλιμάκωσης. Παρατήρησε εντούτοις πως “σίγουρα πρόκειται για μία πολύ ευαίσθητη περίοδο”, την οποία απέδωσε μεταξύ άλλων σε πρόσφατες επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες και στην θεαματική απόδραση έξι Παλαιστινίων κρατουμένων από τις φυλακές Γκιλμπόα. Σε κάθε περίπτωση θεώρησε πως καμία πλευρά δεν έχει “πραγματικό ενδιαφέρον να ανάψει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα