ΑΘΗΝΑ
04:11
|
25.04.2024
Άγνωστο το σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης – Δηλώσεις Ταχιάου για το μετρό Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι εργασίες απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, 304 πολίτες ζητώντας να “παγώσουν” οι εργασίες.

Η σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη, το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας η συζήτηση ενώπιον της Προέδρου Υπηρεσίας, κατά την οποία οι αιτούντες, δια των συνηγόρων τους, έκαναν λόγο για “προσβολή της προσωπικότητάς τους”, υποστηρίζοντας ότι θίγεται το “δικαίωμά τους να απολαμβάνουν το μνημείο ακέραιο και αυθεντικό”.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της “Αττικό Μετρό” και της αναδόχου εταιρείας χαρακτήρισαν ως “νόμω αβάσιμο” το παραπάνω αίτημα και τόνισαν την παντελή έλλειψη κινδύνου του δικαιώματος που επικαλούνται οι 304 πολίτες. Υποστηρίχθηκε επίσης, ότι εάν γίνει δεκτή η προσωρινή διαταγή τίθενται σε κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα και οι χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση του έργου εν συνόλω.

Πρόσθετη παρέμβαση για την απόρριψη του αιτήματος άσκησαν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

“Σε πείσμα ολίγων, το Μετρό τρέχει. Η λογική πρυτανεύει και όπως τεκμαίρεται από τη δικαστική κρίση στις λίγες σειρές αυτής της απόφασης, η λογική πρυτανεύει”, σχολίασε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής. “Η πόλη θα απολαύσει και ένα σύγχρονο Μετρό που θα σηματοδοτεί το μέλλον της και θα της επιτρέψει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και μια σειρά από αρχαιολογικούς χώρους που θα ανανεώσουν τη σχέση της με το παρελθόν”, πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα