ΑΘΗΝΑ
11:20
|
25.04.2024
Ο βασικός κατηγορούμενος δήλωσε με ψυχραιμία πως «επιτεθήκαμε στη Γαλλία, βάλαμε στόχο τον πληθυσμό, αμάχους», ωστόσο σημείωσε πως «δεν υπήρχε τίποτε προσωπικό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Επιτεθήκαμε στη Γαλλία, βάλαμε στόχο τον πληθυσμό, αμάχους, όμως δεν υπήρχε τίποτε προσωπικό», δήλωσε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο κύριος κατηγορούμενος στη δίκη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι, στο πλαίσιο της σημερινής ακροαματικής συνεδρίασης στο Παρίσι.

«Ο στόχος δεν είναι να γυρίσω το μαχαίρι στην πληγή, αλλά να είμαι ειλικρινής», πρόσθεσε με ήρεμο τόνο, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιθέσεις ήταν μια απάντηση στους «γαλλικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Αμπντεσλάμ συνέχισε να μιλάει για περίπου πέντε λεπτά υποστηρίζοντας πως «οι τρομοκράτες, οι τζιχαντιστές, οι ριζοσπαστικοποιημένοι», στους οποίους μπορεί να είχε γίνει αναφορά στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ήταν στην πραγματικότητα «μουσουλμάνοι». «Πρόκειται για το αυθεντικό ισλάμ», υποστήριξε.

«Ο Φρανσουά Ολάντ είπε πως πολεμήσαμε τη Γαλλία εξαιτίας των αξιών της, όμως αυτό είναι ένα ψέμα», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος ρίχνοντας την ευθύνη στα «γαλλικά αεροπλάνα που βομβάρδισαν το Ισλαμικό Κράτος, τους άνδρες, τις γυναίκες, τα παιδιά». «Ο Φρανσουά Ολάντ ήξερε τους κινδύνους που αναλάμβανε επιτιθέμενος στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία», συνέχισε.

«Το ελάχιστο είναι να πεις την αλήθεια, λένε συχνά ότι είμαι προβοκάτορας, όμως αυτό δεν είναι αληθεια, θέλω να είμαι ειλικρινής», δήλωσε επίσης ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος έκλεισε σήμερα τα 32, και διαβεβαίωσε ότι «ο στόχος δεν είναι να προκαλέσεις τραύμα».

Πηγές: AFP, France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα