ΑΘΗΝΑ
13:33
|
26.04.2024
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε τέσσερις άνδρες στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Λάιρα Μακκί το 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε τέσσερις άνδρες στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Λάιρα Μακκί το 2019, στην πόλη Ντέρι.

Οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 19, 20, 21 και 33 ετών, συνελήφθησαν βάσει της νομοθεσίας για την τρομοκρατία, το πρωί της Τετάρτης (15/9). 

Ένας άνδρας, ο Πολ Μαιντάιρ, 53 ετών, έχει ήδη κατηγορηθεί για τη δολοφονία της Μακκί, κάτι που αρνείται. Ένας ακόμη άνδρας κατηγορείται για ταραχές και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με τη νύχτα των πυροβολισμών.

Η 29χρονη Μακκί, μια από τις πλέον υποσχόμενες νέες δημοσιογράφους της Βόρειας Ιρλανδίας, πυροβολήθηκε καθώς κάλυπτε δημοσιογραφικά τις ταραχές στην περιοχή Κρίγκαν στις 18 Απριλίου 2019.

Ο Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι ο ένοπλός του είχε στόχο την αστυνομία.

Ο φόνος συγκλόνισε τη Βόρεια Ιρλανδία και η κηδεία της δημοσιογράφου μετατράπηκε σε συγκέντρωση με αίτημα προς τα κόμματα να σταματήσουν τη διαμάχη και να βασιστούν στο πνεύμα της συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής του 1998.

Στη δεύτερη επέτειο της δολοφονίας, τον Απρίλιο του 2021, η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων ξεκίνησε μια καμπάνια προτρέποντας τους μάρτυρες να παρουσιάσουν νέες πληροφορίες. Διαφημιστικές πινακίδες εμφανίστηκαν στο Ντέρι με το ίδιο μήνυμα και χιλιάδες επιστολές παραδόθηκαν στα σπίτια της πόλης από την οικογένεια της McKee με έκκληση για πληροφορίες.

Πηγές: ΒΒC, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα