ΑΘΗΝΑ
07:06
|
20.04.2024
Η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο για παροχή δωρεάν στέγης σε νέα ζευγάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τους διεθνείς οίκους να προβλέπουν ανάπτυξη πολύ πάνω από το 5,9% και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να επιβεβαιώνει, η κυβέρνηση λέγεται ότι επεξεργάζεται κι άλλα μέτρα στήριξης.

Έτσι, εκτός από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, στη “φαρέτρα” της κυβέρνησης προστίθενται η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος, των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τα… δωρεάν σπίτια.

Όπως γράφουν “Τα Νέα”, η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο για παροχή δωρεάν στέγης σε νέα ζευγάρια με πολύ χαμηλά εισοδήματα .

Τα ακίνητα θα παραχωρούνται για δωρεάν χρήση σε ευάλωτα νοικοκυριά, σε νέα ζευγάρια.

Τα σπίτια που θα διατίθενται δωρεάν είναι ακίνητα (διαμερίσματα και κατοικίες) που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου.

Η ΕΤΑΔ διαθέτει περισσότερα από 70.000 ακίνητα κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτών μπορεί να παραχωρηθεί σε νέα ζευγάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το μέτρο, αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την πριμοδότηση προσλήψεων νεοεισερχόμενων έως 29 ετών στην αγορά εργασίας, με 600 ευρώ για τον εργαζόμενο και άλλα 600 για τον εργοδότη για έξι μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα