ΑΘΗΝΑ
08:15
|
23.04.2024
“Έχουμε ήδη αρκετούς”, δήλωσε ο Αυστριακός σε συνέντευξή του στην ιταλικά “La Stampa”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βιέννη δεν θα συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια επανεγκατάστασης των Αφγανών προσφύγων που εκκενώθηκαν από την Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του φιλοξενεί ήδη αρκετούς μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 123.000 πολίτες από το Αφγανιστάν αποχώρησαν με πτήσεις αμερικανικών και συμμαχικών αεροπορικών σκαφών από τα μέσα Αυγούστου που οι δυνάμεις των Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία και οι Αμερικανοί απέσυραν τις δυνάμεις μετά από 20 χρόνια κατοχής στη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει να υποδεχθεί 30.000 Αφγανούς με τη Γερμανία και τη Γαλλία να δείχνουν πρόθυμες να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Η Αυστρία είναι ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη που απορρίπτουν την ιδέα χορήγησης ασύλου σε αυτούς τους ανθρώπους. “Όσο είμαι εγώ Καγκελάριος δεν θα δεχτούμε κανέναν Αφγανό που έφυγε από τη χώρα του”, τόνισε ο Κουρτς σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα “La Stampa”. Ο Αυστριακός καγκελάριος χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησής του “ρεαλιστική” χωρίς να σημαίνει ότι Βιέννη επιδεικνύει έλλειψη αλληλεγγύης προς τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

“Τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 44.000 Αφγανοί έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας. Στην Αυστρία ζει η τέταρτη μεγαλύτερη κοινότητα Αφγανών στον κόσμο”, είπε. Σύμφωνα με τον Αυστριακό συντηρητικό Καγκελάριο το πρόβλημα αφομοίωσης των Αφγανών είναι μεγάλο και απαιτεί εκτεταμένες προσπάθειες, τις οποίες δεν μπορεί απλά να υποστηρίξει η αυστριακή κυβέρνηση. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι η Βιέννη είναι διατεθειμένη να διανείμει έως και 20 εκατομμύρια ευρώ σε γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν προκειμένου να αναλάβουν τη φιλοξενία των νέων προσφύγων.

Τέλος, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υποστήριξε ότι η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν “μας αιφνιδίασε όλους” και ότι η ΕΕ “οφείλει να ασκήσει έντονες πιέσεις στη νέα ηγεσία προκειμένου να σεβαστεί τον γυναικείο πληθυσμό και γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα”. “Δεν πρέπει να χαθεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε τα τελευταία 20 χρόνια”, κατέληξε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Η «έτσι»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα