ΑΘΗΝΑ
08:41
|
18.04.2024
Ο δικαστής Ντέιβιτ Χερντ απαγορεύει προσωρινά την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης μπλόκαρε προσωρινά σήμερα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα έναντι της Covid-19, με το σκεπτικό ότι η εντολή που είχε δώσει η Πολιτεία δεν προβλέπει εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Ο δικαστής Ντέιβιτ Χερντ ανέφερε στη γραπτή απόφασή του ότι απαγορεύει την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Εναντίον της Πολιτείας είχαν προσφύγει επίσης 15 γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί, με το σκεπτικό ότι η εντολή παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματά τους. Οι ενάγοντες δηλώνουν όλοι χριστιανοί που αντιτίθενται στα εμβόλια επειδή κατά την ανάπτυξή τους χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων από αμβλώσεις.

Ο Χερντ έδωσε διορία στην Πολιτεία μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ώστε να απαντήσει στους ενάγοντες και όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Την εντολή είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, αναφέροντας ότι περίπου το 75% των 450.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Σημειώνεται, όπως δήλωσε την Τρίτη (14/9) στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ, “η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθαρρύνει την ενεργοποίηση από τους πολιτειακούς και τους τοπικούς ηγέτες του υποχρεωτικού χαρακτήρα των εμβολιασμών κατά της COVID-19”

“Τους ενθαρρύνουμε όλους … από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να λάβουν μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό”, δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα ενεργοποίησε μία ομοσπονδιακή εντολή εμβολιασμού για τους εργαζόμενους των μεγάλων εταιριών και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και για όσους συνεργάζονται μαζί τους μέσω συμβολαίων.

Ωστόσο, η εντολή βρίσκεται αντιμέτωπη με αμφισβητήσεις σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιστρέφοντας στο Λευκό Οίκο δήλωσε ότι έχει δει “σε γενικές γραμμές θετική υποστήριξη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό” και πως θα συναντηθεί σήμερα με μεγάλους εργοδότες για να συζητήσει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι προηγούμενες εντολές εμβολιασμού στις ΗΠΑ εισήχθησαν κυρίως από πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις και αναφέρονταν στους δημόσιους χώρους και στα σχολεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 17χρονο ποδηλάτη

Συναγερμός στην Ινδονησία: Διαδοχικές εκρήξεις ηφαιστείου

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα

Οκτώ τραυματίες από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα