ΑΘΗΝΑ
08:31
|
24.04.2024
Ο Αμερικανός πρέσβης διαβεβαίωσε πως θα μελετήσει τα στοιχεία που του έδωσαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την ανάμιξη αμερικανικών εταιριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετέφερε σήμερα την διαβεβαίωση που έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, πως θα μελετήσει τα ντοκουμέντα που του δόθηκαν στις 10 Σεπτέμβρη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για το ρόλο μεγάλων εταιριών τεχνολογίας των ΗΠΑ στις επικείμενες ρωσικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Σ΄ύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤASS, ο Λαβρόφ, μιλώντας μετά την συνεδρίαση του Οργανισμού του συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας στο Ντουσάνμπε του Τατζικιστάν με αφορμή την επικείμενη σύνοδο των μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, εξήγησε πως στον Αμερικανό πρέσβη παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις παρεμβάσεις αμερικανικών τεχνολογικών εταιριών που μολονότι δεν συνιστούν παραβίαση του ρωσικού νόμου είναι αρκετά σοβαρές από μόνες τους και χρήζουν αντιμετώπισης.

Αμφισβήτησε τη στάση των ΗΠΑ πως δεν έχουν τάχα επιρροή στις ενέργειες “ανεξάρτητων” αμερικανικών εταιριών τονίζοντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση “έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν ήταν και τόσο αβοήθητες”.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα είχε κληθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις 10 Σεπτέμβρη. Εκεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ του παρουσίασε ντοκουμέντα και συγκεκριμένα στοιχεία για τις “παρεμβάσεις” αμερικανικών εταιριών στις επικείμενες ρωσικές βουλευτικές εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Ενέκρινε και το Κογκρέσο το πακέτο των 95 δισ. για Ουκρανία-Ισραήλ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα