ΑΘΗΝΑ
11:15
|
24.04.2024
Ο Αντρέι Μάσλοφ ανέφερε τη σύμβαση για την ενοικίαση του Beriev σαν άλλο ένα παράδειγμα "του τι μπορούμε να πετύχουμε στη συνεργασία μας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή την ρωσική συνεισφορά στην κατάσβεση των θερινών πυρκαγιών στην Ελλάδα ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ εκτιμά πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων.

H Ελλάδα εμπιστεύτηκε τις ρωσικές τεχνολογίες και δεν απογοητεύτηκε… Η σύμβαση για την ενοικίαση του Beriev είναι άλλο ένα παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε στη συνεργασία μας” ανέφερε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαδίμιρου Πούτιν για το τεράστιο πυροσβεστικό αεροσκάφος Μπέριεφ που είχε πει πως “δεν είναι απλά το καλύτερο αεροσκάφος, αλλά είναι μοναδικό, δεν υπάρχει άλλο με ανάλογα χαρακτηριστικά”.

Ειδικότερα ο Ρώσος πρέσβης πλέκοντας το εγκώμιο των ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών τόνισε:

Γνωρίζω ότι το Be-200ES ξεπέρασε κάθε προσδοκία των ειδικών. Τον θαυμασμό τους αποκάλυψαν δημόσια και οι Έλληνες απόστρατοι πιλότοι των Canadair που ήταν συντονιστές στο ρωσοελληνικό πλήρωμα του Beriev. Ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση εξέφραζε την επιθυμία για αποστολή επιπλέον Beriev από τη Ρωσία.Χάρη στην υψηλή ταχύτητα, έφτανε πρώτο στη φωτιά, έριχνε διπλάσιες ποσότητες νερού σε σύγκριση με τα Canadair, δεν παρουσίασε καμία βλάβη, ενώ χρησιμοποιούταν σχεδόν κάθε μέρα από την αυγή μέχρι τη δύση του ηλίου. Επιχειρούσε χωρίς πρόβλημα και σε ακραίες συνθήκες του καύσωνα, που είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω για τους πιλότους και τεχνικούς μας που έδιναν όλο τον εαυτό τους.Η σύμβαση για την ενοικίαση του Beriev είναι άλλο ένα παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε στη συνεργασία μας. Ελπίζω ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και δεν θα υπάρχουν προσκόμματα από τρίτους.

Σχέδια για “πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου”

Ο Μάσλοφ προέβλεψε πως μέχρι το τέλος τρέχοντος έτους θα αναπτυχθεί έντονη κινητικότητα μεταξύ Αθήνας-Μόσχας, αναφέροντας πως “προγραμματίζονται και ορισμένες πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου”.

Αφορμή για περισσότερες συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων αμφοτέρων χωρών δίνει το τέταρτο κατά σειρά αφιερωματικό σχέδιο εκδηλώσεων για το “Κοινό Έτος Ιστορίας” που προβλέπει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε Ελλάδα και Ρωσία.

Ο Ρώσος πρέσβης τέλος ανέφερε τις συναντήσεις των διμερών ομάδων εργασίας της Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομική, βιομηχανική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία, τις οποίες θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής αργότερα τους επόμενους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Ενέκρινε και το Κογκρέσο το πακέτο των 95 δισ. για Ουκρανία-Ισραήλ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα