ΑΘΗΝΑ
03:38
|
26.10.2021
Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος θα ζητήσει τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε το απόγευμα τη διενέργεια ποινικής έρευνας προς πάσα κατεύθυνση σε σχέση με την αποκάλυψη των ονομάτων λίστας μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας που αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος προκαλώντας έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Την έρευνα έχει αναλάβει να διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος ο οποίος στην προσπάθειά του αυτή θα ζητήσει και την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να εξακριβωθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

Τα δεδομένα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα σταλούν στον εισαγγελέα Ελευθεριάνο που θα ερευνήσει  αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα αναφορικά με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

H ειδησεογραφική ιστοσελίδα meaculpa.gr που σχετιζόταν ως πρότινος με τον βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Μπογδάνο, προβάλλοντας συχνά τις θέσεις του για διάφορα θέματα, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης στη δημοσιοποίηση καταλόγου με τα ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Κυψέλης με το “επιχείρημα” πως τα περισσότερα ήταν ξένης καταγωγής και υπήρχαν μόνο δύο παιδιά με ελληνικά ονόματα.

Ο σάλος που προκάλεσε στο πανελλήνιο ανάγκασε αφενός τον βουλευτή να πάρει αποστάσεις από την ιστοσελίδα και αφετέρου τους διαχειριστές της να προβούν σε “διορθωτική¨” ανακοίνωση.

Η δε ιστοσελίδα στη συνέχεια απέσυρε τη λίστα περιγράφοντας πως στον κατάλογο των 20 μαθητών “δύο μόνο έχουν ελληνικά ονόματα”. Δεν απέσυρε ωστόσο και το εγκωμιαστικό σχόλιο για τον βουλευτή Μπογδάνο…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά αυταρχικών νόμων

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο με εντολή Σίσι

Κλειστός ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού

Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην Cosco μετά το δυστύχημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα