ΑΘΗΝΑ
11:11
|
25.04.2024
Με το βλέμμα στην Κίνα, η Ταϊβάν "φουσκώνει" τον αμυντικό προϋλογισμό που είχε ήδη ανακοινωθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν πρότεινε σήμερα πρόσθετες δαπάνες 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων Ταϊβάν (8,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την άμυνα της χώρας μέσα στην επόμενη πενταετία, “φουσκώνοντας” τον αμυντικό προϋπολογισμό που είχε ήδη ανακοινωθεί.

Στόχος είναι η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας έναντι της Κίνας.

Οι δαπάνες αυτές στοχεύουν στην αγορά πυραύλων ακριβείας και πολεμικών πλοίων, όπως επίσης και όπλων για σκάφη της ακτοφυλακής, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Αυγούστου το Στέιτ Ντηπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση 40 οβιδοβόλων των 155 χιλιοστών M109A6 στην Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ταϊβάν, προκειμένου να αποθαρρυνθεί πιθανή “εισβολή” της Κίνας, μολονότι η τελευταία το θεωρεί τμήμα της επικράτειάς της (αποκαλώντας την “σινική Ταϊπέι”).

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν τμήμα της εδαφικής της επικράτειας, αν και από το 1949  με το τέλος του σινικού εμφύλιου πολέμου έχουν ξεχωριστές κυβερνήσεις και συστήματα διακυβέρνησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει και άλλες άμεσες εμπορικές πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν και μετά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα