ΑΘΗΝΑ
10:27
|
19.10.2021
Η δίκη ξεκίνησε με "ασπίδα προστασίας" για τέσσερα πρώην διευθυντικά στελέχη που κατηγορούνται για το "Ντίζελγκέιτ"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο  της πόλης Μπράουνσβάιγκ της Γερμανίας η δίκη τεσσάρων πρώην διευθυντικών στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας Φολσκβάγκεν σε σχέση με το σκάνδαλο “Ντίζελ-γκέιτ” που αφορούσε τη χρήση παράνομου λογισμικού στις μετρήσεις ρύπων καυσαερίων σε ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα της εταιρίας ώστε να φαίνονται πως κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Η δίκη ξεκίνησε εν απουσία του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Μάρτιν Βίντερκορν καθώς η δική του δίκη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τα τέσσερα πρώην στελέχη της εταιρίας κατηγορούνται για απάτη καθώς ενώ γνώριζαν για το παράνομο λογισμικό απέφυγαν να θέσουν ζήτημα επιδιώκοντας αντ’ αυτού να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη για λογαριασμό της εταιρίας και τα δικά τους μπόνους “απόδοσης”.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως τα ονόματα των τεσσάρων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρακτορείο αλλά ούτε και οι φωτογραφίες των προσώπων τους καθώς σε σχετικό ρεπορτάζ οι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν φωτογραφηθεί από πίσω.

Το 2015 η Φολκσβάγκεν, έπειτα από έρευνες στις ΗΠΑ, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι παραποιούσε τα στοιχεία στις μετρήσεις ρύπων ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων προκαλώντας αφενός την μεγαλύτερη κρίση αξιοπιστίας στην πολυετή ιστορία της και αφετέρου την καταβολή άνω των 32 δισ. ευρώ σε πρόστιμα, αμοιβές δικηγορικών γραφείων και σε εξοπλισμό επιδιόρθωσης του “βρώμικου” λογισμικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πότε θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Νοεμβρίου

Ανατροπή στην υπόθεση της κακοποίησης 8χρονης στη Ρόδο

Δύτης στο Ισραήλ ανακάλυψε σπαθί σταυροφόρου, ηλικίας 900 ετών (βίντεο)

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Σίσι και Αναστασιάδη στο Μαξίμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα