ΑΘΗΝΑ
15:56
|
20.04.2024
Τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό, στο περιθώριο της παρουσίας του στη ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε ο Κύπριος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε σήμερα (Πέμπτη, 16/0) ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Αθήνα, όπου βρίσκεται για τις εργασίες της συνόδου της EUMED 9, o κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως θα έχει στη Νέα Υόρκη πρόγευμα εργασίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία.

Νωρίτερα, κυπριακές διπλωματικές πηγές είχαν αναφέρει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ότι θα πρέπει να αναμένεται πως ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίδεται με την ταυτόχρονη παρουσία Αναστασιάδη – Τατάρ στη Νέα Υόρκη, και θα επιδιώξει να έχει μια κοινή συνάντηση μαζί τους για μια συζήτηση επί της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται, όπως μεταδίδει σχετικά στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9 θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά πέραν των χωρών της ομάδας Μed7 (Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα), της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Αμέσως μετά ο κ. Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος πρόεδρος βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, στον χώρο ξενοδοχείου στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό και είχε συνάντηση τόσο με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, όσο και με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

Πηγές: SigmaLive, Lemesos TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα