ΑΘΗΝΑ
19:27
|
25.04.2024
Το 58,2% είπε πως έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση και το 70% δήλωσε πως έχει αρνητική γνώμη για τον Τσίπρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αντιδράσεις των ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εταιρίας MRB δεν ήταν καθόλου θετικές για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Αρνητική σίγουρα ή μάλλον αρνητική άποψη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε το 58,2% των ερωτηθένων σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρίά MRB για λογαριασμό του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Θετική γνώμη για την διακυβέρνηση της χώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το ο 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων που απάντησε πως την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά.

Ακόμη χειρότερες επιδόσεις είχε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Επιφυλάξεις για τα “θα” της Θεσσαλονίκης…

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι περισσότεροι πολίτες απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου  ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά.

Επιφυλακτικοί δείχνουν και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Προηγείται η ΝΔ

Παρά την έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και την διακυβέρνηση της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων εξακολουθεί να υποστηρίζει σταθερά τη ΝΔ και σε δεύτερη φάση τον ΣΥΡΙΖΑ.

εκλογές κάλπη ψηφοδέλτιο

Με διαφορά 11,9%, στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3% κλπ.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων,  η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι:  ΝΔ  34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,  ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3% κλπ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα