ΑΘΗΝΑ
23:43
|
16.10.2021
Το δάγκωμά του είναι επίπονο και δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γυναίκα στη Λάρισα εντόπισε κοντά σε ποτάμι ένα μεγάλο σε μέγεθος έντομο που της θύμισε κατσαρίδα. Τελικά διαπίστωσε ότι επρόκειτο για λιθόκερο, ένα γιγάντιο και δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο.

Το εν λόγω έντομο βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Λάρισα σε κοντινή περιοχή δηλαδή με ποτάμι. Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis-Belostomatidae όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί φτάσει σε μέγεθος ακόμη και τα 12 εκατοστά.

Το δάγκωμά του είναι επίπονο και δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω έντομο εμφανίζεται στη Λάρισα, έχει εντοπιστεί στο παρελθόν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Πριν από λίγες μέρες λιθόκερος “εθεάθη” στον Βόλο ενώ το ίδιο έντομο είχε εντοπιστεί και στο κέντρο της Κομοτηνής, τον Ιούνιο του 2020, γεγονός που είχε προκαλέσει εντύπωση αφού διαβιεί σε υδροβιότοπους. Μάλιστα, το 2019 είχε τσιμπήσει και ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα. 

 Με πληροφορίες από ertnews και larissanet

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέξας: Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών έξω από κλαμπ

Ρωσία: Δεκαοκτώ νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ

Ιταλία: «Διακόσιες χιλιάδες πολίτες» πήραν μέρος στην κινητοποίησή

Εσωτερική έρευνα στο Facebook για λογοκρισία φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα