ΑΘΗΝΑ
20:00
|
26.04.2024
Στο μέλλον ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στη Νέα Δημοκρατία, προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Λάθος” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την αναπαραγωγή δημοσιεύματος στο διαδίκτυο που στοχοποίησε παιδιά νηπιακής ηλικίας λόγω της καταγωγής τους από τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Ωστόσο, έμεινε εκεί παρά το αίτημα περί διαγραφής του βουλευτή της ΝΔ, το οποίο ζητήθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως στο μέλλον ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στη Νέα Δημοκρατία. “Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσοι βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, πόσο μάλλον των νέων παιδιών, των ανηλίκων. Η αρχή αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή. Ως εκ τούτου, η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος που δεν συνάδει με τις αρχές της παράταξης. Ο ίδιος αναγνώρισε μεν το λάθος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά”, είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατακραυγή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος της ΝΔ περιορίστηκε στο να γράψει στο Twitter πως η ιστοσελίδα δεν του ανήκει και ότι έκανε retweet χωρίς να το ελέγξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε ευθύνες και στο Μαξίμου καθώς για 24 ώρες άφησε το όλο ασχολίαστο. Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη “αδύναμο Πρωθυπουργό”, ενώ σχολιάζει ότι σε ευνομούμενη Πολιτεία η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θα θεωρούνταν αυτονόητη. “Ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια. Επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ υποστήριξε χθες ο βουλευτής της ΝΔ εξελίσσεται σε “κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων”.

Το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από τον Πρωθυπουργό να απομακρύνει τον βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, από τη Κ.Ο της ΝΔ. “Η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές. Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη”, σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΜέΡΑ25 εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “ O κυβερνητικός βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: ‘σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας’, το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα. Μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικό Βουλευτή να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα