ΑΘΗΝΑ
02:36
|
25.04.2024
Εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά η 24χρονη Μπάιλς δεν κατηγόρησε μόνο τον Νάσαρ, αλλά και το σύστημα «που επέτρεψε τις κακοποιήσεις».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σιμόν Μπάιλς και άλλες κορυφαίες Αμερικανές αθλήτριες κατέθεσαν στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στην ενόργανη γυμναστική.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερουσία άνοιξε ξανά τον φάκελο του Λάρι Νάσαρ (γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας που καταδικάστηκε σε 60 χρόνια κάθειρξη, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 100 αθλητριών στις τρεις δεκαετίες της θητείας του), ζητώντας από την Μπάιλς και άλλες καταγγέλλουσες αθλήτριες να καταθέσουν εκ νέου, καθώς εξετάζεται η κακοδιαχείριση της υπόθεσης από το FBI.

Εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά η 24χρονη Μπάιλς –μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής όλων των εποχών, με τέσσερα χρυσά και συνολικά επτά ολυμπιακά μετάλλια στην ακτοχή της– δεν κατηγόρησε μόνο τον Νάσαρ, αλλά και το σύστημα «που επέτρεψε τις κακοποιήσεις». 

Αναφερομένη δε στο FBI, το κατηγόρησε πως «έκλεισε τα μάτια του στην υπόθεσή μας. Αν επιτρέψεις σε ένα αρπακτικό να βλάψει παιδιά, οι συνέπειες θα είναι ταχύτατες και εξαιρετικά σοβαρές», τόνισε, προσθέτοντας πως «έχουμε αποτύχει και αξίζουμε απαντήσεις».

Με τη σειρά της η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο σύνθετο ομαδικό, ΜακΚέιλα Μαρόνι, τόνισε πως από τα 13 της και για επτά χρόνια, ο Νάσαρ την κακοποιούσε σεξουαλικά. «Ήταν περισσότερο παιδόφιλος, παρά γιατρός. Το FBI δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες μου, όταν εκτός από την κακοποίηση, επιχειρούσε να αγοράσει τη σιωπή μου προσφέροντάς μου δώρα», πρόσθεσε. 

Η Άλι Ράισμαν, υποστήριξε πως «πέρασαν 14 μήνες μέχρι το FBI να με προσεγγίσει, για να καταθέσω εναντίον του Νάσαρ, παρά τα πολλά προηγούμενα αιτήματά μου».

Εκ μέρους του FBI, ο διευθυντής Κρίστοφερ Ρέι παραδέχθηκε τις ευθύνες της υπηρεσίας και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τις αθλήτριες όσο και την κοινωνία, διότι «υπήρχαν κάποιοι στο FBI που είχαν την ευκαιρία τους να σταματήσουν αυτό το τέρας το 2015 και απέτυχαν». Δεσμεύτηκε δε ότι «δεν πρόκειται να συμβεί ξανά». Ένας πράκτορας του FBI, Μάικλ Λάνγκμαν, που είχε λάβει την κατάθεση της Μαρόνι, ενημερώθηκε ήδη για την απόλυσή του.

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα