ΑΘΗΝΑ
06:02
|
16.04.2024
Τιμητική πολιτογράφηση για τους Βερόνικα και Εμέκα-Άλεξ Αντετοκούνμπο, παρουσία του πρωθυπουργού. Για υποκρισία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τελετή ορκωμοσίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, της Βερόνικας Αντετοκούνμπο και του Εμέκα – Άλεξ Αντετοκούνμπο, παρέστη το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τιμητική τους πολιτογράφηση ως Έλληνες πολίτες. Παρών στην τελετή ήταν και ο σπουδαίος Αφροέλληνας καλαθοσφαιριστής και πρωταθλητής του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Θερμά συγχαρητήρια, είστε τώρα όλη η οικογένεια Έλληνες πολίτες. Κι επειδή έχουμε πει πολλά πράγματα για τα παιδιά και πόσο περήφανους μας έχουν κάνει, θα ήθελα να πω μία κουβέντα για την κυρία Βερόνικα, για το γεγονός ότι μεγαλώσατε καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ μαζί σας και ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ υπερήφανος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που έλαβε ΦΕΚ στις 9 Σεπτεμβρίου, η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έχουν συμβάλει «στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα, και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Την ορκωμοσία της πολιτογράφησης τέλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

Η τιμητική πολιτογράφηση των Βερόνικα και Εμέκα – Άλεξ Αντεντοκούνμπο γίνεται στο φόντο της ρατσιστικής ενέργεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος προ ολίγων ημερών στοχοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαθητές νηπιαγωγείου των Αθηνών ξενικής καταγωγής και τη δασκάλα τους, δημοσιοποιώντας λίστα με ονόματά τους από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χυδαιότητα και η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη

«Το όνομα Αντετοκούμπο θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα ονόματα μικρών μαθητών που χωρίς ντροπή και με ακροδεξιό μίσος δημοσίευσε και στοχοποίησε προχθές ο κ. Μπογδάνος.

Η χυδαιότητα και η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που από τη μια καλύπτει το ρατσιστή βουλευτή του, αρνούμενος να τον διαγράψει και από την άλλη χρησιμοποιεί την οικογένεια Αντετοκούμπο για να ξεπλύνει τη ντροπή, ξεπερνάνε κάθε όριο» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δέον να σημειωθεί πως παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση (πλην της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης) ζήτησε την αποπομπή του κ. Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο βουλευτής παραμένει μέλος της, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να προειδοποιεί πως «στο μέλλον δεν θα γίνονται ανεκτά παρόμοια λάθη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα