ΑΘΗΝΑ
01:43
|
08.09.2024
Ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας παραμένει μπροστά από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου με σημαντική διαφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα παραμένει μπροστά από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου με σημαντική διαφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τις εκλογές του 2022, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Datafolha.

Αν και η υποστήριξη των ψηφοφόρων στον Λούλα μειώθηκε στο 44% από 46% τον Ιούλιο ο Μπολσονάρου δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, αφού κέρδισε μόλις μια ποσοστιαία μονάδα, ανεβαίνοντας στο 26% από το 25% της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρίας.

Σε ότι αφορά έναν δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο υποψηφίων, ο Λούλα θα κέρδιζε το 56% των ψήφων έναντι 31% για τον νυν πρόεδρο αν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή. Παράλληλα, το 53% των ερωτώμενων αξιολογεί αρνητικά την διακυβέρνηση της χώρας από τον ακροδεξιό Μπολσονάρου.

Τους δύο υποψήφιους -οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά τους- ακολουθούν ο κεντροαριστερός Τσίρο Γκόμες του Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος (PDT) με 9% των προτιμήσεων και η κεντροδεξιά Ζοάο Ντόρια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB).

Η δημοσκόπηση έρχεται να προστεθεί σε σειρά ερευνών κοινής γνώμης που πιστοποιούν την διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του πρώην προέδρου της Βραζιλίας καθώς η δημοτικότητα του Μπολσονάρο υποχωρεί λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, της υψηλής ανεργίας και του χειρισμού της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγές: Telesur, NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα