ΑΘΗΝΑ
03:48
|
20.04.2024
Κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου ξεκίνησε σήμερα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αναφέρει:

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Χτες, προηγήθηκε η έναρξη ποινικής προκαταρκτικής έρευνας από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων των παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο.

Η ιστοσελίδα mea culpa που συν΄δέεται με τον βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Μπογδάνο (έχοντας ακριβώς την ίδια ονομασία με την εκπομπή του στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά”) είχε παραθέσει, χωρίς καμία κάλυψη, αρχείο ονομάτων, στο οποίο οι αλλοδαποί μαθητές είναι η πλειονότητα στην τάξη. Αυτή τη λίστα είχε αναπαράγει μέσω ανάρτησης στο Τουίτερ και ο βουλευτής της Ν.Δ. προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα