ΑΘΗΝΑ
02:09
|
21.09.2024
«Όλοι οι δάσκαλοι και τα αγόρια μαθητές θα πρέπει να παραστούν στο σχολείο» αναφέρει η ανακοίνωση των Ταλιμπάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχολεία στο Αφγανιστάν θα ανοίξουν για τα αγόρια από αύριο Σάββατο, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Παιδείας των Ταλιμπάν. Στην ανακοίνωση δεν υπήρχε καμία αναφορά σχετικά με το πότε ενδέχεται τα κορίτσια να μπορέσουν να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:

«Όλοι οι δάσκαλοι και τα αγόρια μαθητές θα πρέπει να παραστούν στο σχολείο».

Τα σχολεία στο Αφγανιστάν είναι κλειστά πάνω από έναν μήνα καθώς οι Ταλιμπάν προσπαθούν να επανεκκινήσουν την οικονομία και να επιβάλλουν την δική τους πολιτική και τρόπο ζωής στον αφγανικό λαό με δραματικές συνέπειες για τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, σε ορισμένα από τα σχολεία που κατάφεραν να λειτουργήσουν, τα κορίτσια έως την έκτη δημοτικού μπόρεσαν να παραστούν, όπως και οι φοιτήτριες σε ορισμένα πανεπιστήμια σε ξεχωριστές τάξεις από τους άνδρες συμφοιτητές τους. Ωστόσο,, τα λύκεια για τα κορίτσια παρέμειναν κλειστά.

Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν έχουν πει πως δεν θα επαναλάβουν τις φονταμενταλιστικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης των Ταλιμπάν, η οποία είχε απαγορεύσει την εκπαίδευση των κοριτσιών και υποσχέθηκαν πως τα κορίτσια θα μπορούν να σπουδάσουν, εφόσον το κάνουν σε χωριστές από τα αγόρια τάξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα