ΑΘΗΝΑ
09:09
|
26.04.2024
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης στις 17:30 στο Κερατσίνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης το απόγευμα του Σαββάτου (17:30) στο μπλόκο της Κοκκινιάς στο Κερατσίνι απευθύνουν δεκάδες συλλογικότητες και οργανώσεις, καθώς συμπληρώνονται 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. 

«Από την δολοφονία του Παύλου, την 18.09.2013 μέχρι και σήμερα, η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι σύντροφοι του, οι συντοπίτες του, οι αντιφασίστες δεν σταματήσαμε ποτέ να πολεμάμε το κτήνος του φασισμού, όπου και αν εμφανίστηκε. Χρειάστηκαν 7 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του από τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και 5 ½ χρόνια δίκης για να υπάρξει η ελάχιστη δικαίωση της μνήμης του. Και όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν εκεί. Μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, αλλά και μέσα στους αντιφασιστικούς κοινωνικούς αγώνες. Για την δικαίωση της μνήμης του Παύλου, αλλά και όλων όσων χτυπήθηκαν από τη ναζιστική βία.  Βλέπουμε πως παρά τις ήττες τους, οι φασίστες επανεμφανίζονται τόσο στο δρόμο, όσο και στην πολιτική σκηνή. Με ποικίλες αφορμές και με διαφορετικά προσωπεία και μανδύες, ο θίασος των Ελλήνων φασιστών επιχειρεί να επανεδραιωθεί διατυμπανίζοντας αντιδραστικές και διχαστικές πολιτικές θέσεις, αλλά και απειλώντας και εκφοβίζοντας το οτιδήποτε αντιλαμβάνεται διαφορετικό μέσα από το συντηρητικό, ρατσιστικό και εξουσιαστικό πρίσμα οπτικής της πραγματικότητάς, που χρησιμοποιεί» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα για τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη που πραγματοποιούνται από τις 13 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021. 

«Ξέρουμε πως δεν τελειώσαμε μαζί τους και ξέρουν πως θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους. Αναγνωρίζουμε ότι για να εξοστρακίσουμε οποιοδήποτε φασιστικό μίασμα προς το σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας, οπού ανήκει, οφείλουμε να μαχόμαστε όλες εκείνες οι αιτίες και οι πρακτικές που ασπάζεται η φασιστική πρακτική και ιδεολογία, αλλά και να εγκολπώνουμε στις αντιστάσεις μας, όλα εκείνα τα υποκείμενα που αυτές εχθρεύονται. Ενάντια στον φασισμό τον ρατσισμό, την πατριαρχία και τον σεξισμό. Συνεχίζουμε. Προτάσσουμε τις αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, με τη μουσική μας, με το πολιτισμό μας, με τους αγώνες μας. Ενισχύουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη της κοινωνίας των ανθρώπων, γιατί ξέρουμε πως μόνο με αυτή μπορούμε να σταθούμε όρθιοι. Γιατί ξέρουμε πως ό,τι έχουμε είναι η μία τον άλλον» καταλήγει το δημοσίευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα