ΑΘΗΝΑ
20:16
|
26.04.2024
«Όλοι οι άνδρες δάσκαλοι και μαθητές πρέπει να φοιτήσουν στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα» ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Αφγανιστάν ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Ταλιμπάν σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο πως απευθύνεται αποκλειστικά στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας.

«Όλοι οι άνδρες δάσκαλοι και μαθητές πρέπει να φοιτήσουν στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα» ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Παιδείας, με οποιαδήποτε αναφορά στις γυναίκες να απουσιάζει από το κείμενο, παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε να κυβερνήσει με ηπιότερους όρους από τη δεκαετία του 1990, που οι γυναίκες είχαν ως επί το πλείστον αποκλειστεί από την εκπαίδευση και την εργασία.

Επισημαίνεται ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν συνήθως διαχωρισμένη κατά φύλο στο Αφγανιστάν, όπου μετά το 2001, και κατά κύριο λόγο στις πόλεις, είχε σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην εκπαίδευση των κοριτσιών, με τον αριθμό των σχολείων να τριπλασιάζεται και τον αναλφαβητισμό στο γυναικείο πληθυσμό να μειώνεται κατά περίπου 30%.

«Είναι κρίσιμο όλα τα κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων σε ηλικία, να μπορέσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Για τον λόγο αυτό  χρειαζόμαστε γυναίκες δασκάλες για να συνεχίσουν τη διδασκαλία», υπογράμμισε πρόσφατα η UNICEF, με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης να επιβεβαιώνουν τους φόβους που έχουν εκφραστεί σχετικά με το μέλλον της εκπαίδευσης των κοριτσιών στη χώρα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα του AFP, τα δημοτικά σχολεία έχουν ήδη ανοίξει, με αγόρια και κορίτσια να παρακολουθούν ξεχωριστά τα μαθήματα και ορισμένες δασκάλες να επιστρέφουν στη δουλειά τους. Η νέα κυβέρνηση επέτρεψε επίσης στις γυναίκες να φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, με αυστηρούς ωστόσο περιορισμούς στην κυκλοφορία και την ενδυμασία τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα