ΑΘΗΝΑ
15:05
|
20.04.2024
Η Ρωσία αποτελεί "μεγαλύτερη μελλοντική απειλή" για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ από την Κίνα, δήλωσε ο Κόλιν Καλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία αποτελεί “μεγαλύτερη μελλοντική απειλή” για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ από την Κίνα, δήλωσε ο Κόλιν Καλ, υφυπουργός Άμυνας για Θέματα Πολιτικής των ΗΠΑ.

Μιλώντας στη Στρατιωτική Σύνοδο της Βαλτικής, ο Καλ ανέφερε ότι «Τα επόμενα χρόνια, η Ρωσία μπορεί να αποτελέσει τη βασική πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε στο στρατιωτικό επίπεδο για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Ρωσία είναι ένας όλο και πιο ισχυρός αντίπαλος που παραμένει αποφασισμένος να ενισχύσει την παγκόσμια επιρροή του και να παίξει έναν ρόλο “αναστάτωσης” στην παγκόσμια σκηνή, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών να διχάσει την Δύση».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, ενώ η Κίνα είναι η «απειλή» για Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της, η Ρωσία ίσως αποτελέσει μεγαλύτερο πρόβλημα στο εγγύς μέλλον, κρίνοντας από την συμπεριφορά της στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Ασία και τον κυβερνοχώρο.

«Πολύ συχνά, η Μόσχα διαβρώνει τη διαφάνεια και την προβλεψιμότητα, χρησιμοποιεί στρατιωτικές δυνάμεις να πετύχει τους σκοπούς της, υποστηρίζει ομάδες μεσολάβησης για να σπείρει χάος και αμφιβολίες, υπονομεύει τη διεθνή τάξη που βασίζεται στους κανόνες», ανέφερε, προσθέτωντας πως «οι ΗΠΑ παρακολουθούν την ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στο ανατολικό μέτωπο του ΝΑΤΟ και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Οι ΗΠΑ θα αλληλεπιδράσουν με τη Ρωσία από θέση συλλογικής ισχύς, είπε ο Καλ, επισημαίνοντας ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη παραμένουν ισχυρές και ευέλικτες, εξασφαλίζοντας «αξιόπιστη και αποτελεσματική αποτροπή».

Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνέχισης του διαλόγου με την Μόσχα, εάν αλλάξει η συμπεριφορά της ρωσικής κυβέρνησης, σημείωσε ο Καλ.

Η φετινή εκδήλωση της Στρατιωτικής Συνόδου της Βαλτικής, μίας ετήσιας εκδήλωσης για την ασφάλεια που διοργανώνεται από το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας και την Στρατιωτική Ακαδημία, είχε ως κύριο θέμα την διατλαντική απάντηση στις προκλήσεις ασφάλειας που «μπαίνουν» από Ρωσία και Κίνα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα