ΑΘΗΝΑ
15:13
|
20.04.2024
Η νέα Υπουργός Εξωτερικών υπερασπίζεται σε έντονους τόνους της στρατιωτική συμφωνία AUKUS, ανάμεσα σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αταλάντευτη βούληση και ετοιμότητα της χώρας της να υπερασπιστεί τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά της σε διεθνές επίπεδο εξέφρασε η νέα Υπουργός Εξωτερικών την Μεγάλης Βρετανίας Λιζ Τρόους, αναφερόμενη στη νέα στρατιωτική συμφωνία ΑUKUS, ανάμεσα στην Αγγλία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Η Τρόους, που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο μετά από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, τόνισε σε προσωπικό της άρθρο στην Sunday Telegraph πως η συμμετοχή της χώρας της στην ΑUKUS, και στην τροφοδότηση της Αυστραλίας με πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχια, είναι προς το συμφέρον όλων των βρετανών πολιτών και αντανακλά τον ρόλο του Μεγάλου Βασιλείου ως “μαχητικού υπερασπιστή της ελευθερίας” σε πλανητικό επίπεδο.

“Πρέπει να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες, γι’ αυτό και χτίζουμε δυνατούς δεσμούς ασφαλείας σε όλο τον κόσμο”, έγραψε η Υπουργός, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί την AUKUS που έχει δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις διεθνώς, κυρίως από την πλευρά της Γαλλίας. Και πρόσθεσε πως η νέα στρατιωτική συμφωνία “δεν θα μας καταστήσει μόνο περισσότερο ασφαλείς στην πατρίδα μας, αλλά θα δημιουργήσει και εκατοντάδες νέες, και υψηλής εξειδίκευσης, δουλειές από τα ναυπηγεία του Govan ως τα εργοστάσια του Tyneside”.

Εκτός από τις αντιδράσεις της Γαλλίας, που έχασε ένα συμβόλαιο 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή υποβρυχίων στην Αυστραλία, το Πεκίνο αντέδρασε επίσης σφοδρά, χαρακτηρίζοντας την κίνηση των τριών αγγλοσαξονικών κρατών ως έχουσα “ψυχροπολεμική λογική”.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα