ΑΘΗΝΑ
07:46
|
04.06.2026
Η αύξηση αντιστοιχεί σχεδόν στο 2% των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νορβηγία θα επιτρέψει στην κρατική Equinor και στους εταίρους της να αυξήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου από δύο υπεράκτια κοιτάσματα για τους επόμενους 12 μήνες εν μέσω ανησυχιών για μειωμένη τροφοδοσία της Ευρώπης και της αύξησης των τιμών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η εταιρεία Equinor, η δεύτερη στην τροφοδοσία της Ευρώπης μετά την ρωσική Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι η νορβηγική κυβέρνηση επιτρέπει την αύξηση κατά 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (δκμ) τις εξαγωγές φυσικού αερίου από την 1η Οκτωβρίου από τα κοιτάσματα Troll και Oseberg.

Η αύξηση αντιστοιχεί σχεδόν στο 2% των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Παράλληλα, η τιμή του φυσικού αερίου TTF στο ολλανδικό hub έχει υπερτριπλασιασθεί φέτος και βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, με τα επίπεδα των αποθεμάτων να είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Η Νορβηγία εξήγαγε περί τα 106 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω αγωγών από την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Πηγές: Reuters, Business Daily

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σαλάτας «Μπαρμπά Στάθης»

Κρήτη: Διάσωση 38 μεταναστών και προσφύγων νότια της Γαύδου

Εργατικό ατύχημα στο λιμάνι της Μυτιλήνης-Τραυματίστηκε 50χρονος από θραύση κάβου κατά τον απόπλου του «Νήσος Ρόδος»

Πανελλαδικές 2026: Στα μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα