ΑΘΗΝΑ
13:24
|
26.04.2024
Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων καταγγέλλει ότι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση της άκρας Αριστεράς στη Λειψία, υπέστησαν σωματική βία από αστυνομικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV), η οποία ανέφερε ότι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση της άκρας Αριστεράς στη Λειψία, είτε υπέστησαν σωματική βία από αστυνομικούς είτε δεν τους επετράπη να κάνουν τη δουλειά τους, παρά το γεγονός ότι έδειξαν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες.

Η DJV που καταδίκασε «με τον πιο σαφή τρόπο» τη βία εναντίον των μελών της, δήλωσε ότι είναι απογοητευτική αυτή η συμπεριφορά «καθώς έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το θέμα με αστυνομικούς αξιωματούχους για το θέμα το τελευταίο διάστημα».

Σύμφωνα με την DJV, μεταξύ των δημοσιογράφων είναι εικονολήπτης που χτυπήθηκε από αστυνομικούς και έπεσε στο έδαφος από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, την ώρα που έπαιρνε βίντεο διαδηλωτές να πετούν πέτρες εναντίον αστυνομικών που τους κυνηγούσαν.

Ο εικονολήπτης Κόναλ Κίρνι τόνισε ότι είχε δείξει στους αστυνομικούς τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, αλλά «με προσπέρασαν, ένας με έσπρωξε πάνω σε ένα αυτοκίνητο και ένας ακόμη μου έριξε μπουνιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού». Επίσης, δήλωσε ότι καταστράφηκε ο εξοπλισμός του και καθώς είναι ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να βρει τους πόρους για να καλύψει το κόστος αντικατάστασής ή επισκευής του.

Η αστυνομία της Λειψίας δεν έχει απαντήσει ακόμη στις καταγγελίες, ωστόσο υποστηρίζει πως στα επεισόδια με τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί. Ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τα βίντεο ώστε να διαπιστώσει αν δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση ώστε να γίνει η σχετική έρευνα και να ληφθούν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγές: Euronews, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα