ΑΘΗΝΑ
01:42
|
08.09.2024
“Δεν φταίει ο νόμος”, εμμένει ο υπουργός Εργασίας – Στάση εργασίας και πορεία των διανομέων στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, υπεραμύνθηκε του νόμου του και κατηγόρησε την εταιρεία υπηρεσιών ντελίβερι “e-food” για “αθέμιτη πρακτική” σχολιάζοντας το εκβιαστικό μήνυμα SMS που έλαβαν εργαζόμενοι με το οποίο η διοίκηση ανακοίνωνε την κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων τους με πρόσχημα την αύξηση της παραγωγικότητας. Μετά τη γενική κατακραυγή και το κάλεσμα για μποϊκοτάζ η εταιρεία “μάζεψε” τις ανακοινώσεις της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης είπε: “Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το e-food με το νόμο. Ο νόμος αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους”. Όπως εξήγησε, “υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία και επί Τσίπρα που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία”.

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε, επίσης, ότι θα βγει σήμερα ανακοίνωση σχετικά με το τι ισχύει σε κάθε χώρα. Σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης είπε:

“Φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία δίνουμε το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες για συνδικαλισμό, υποχρεώνουμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Φέραμε, επίσης, για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, κατοχυρώνοντας πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και προστατεύοντας τους εργαζόμενους από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών”. Πρόκειται, λοιπόν, “για μια αθέμιτη πρακτική του e-food”, όπως υποστήριξε.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της e-food στη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, ενώ το πρωί έκαναν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα