ΑΘΗΝΑ
03:40
|
20.04.2024
Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 στο γενικό πληθυσμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 στο γενικό πληθυσμό.

Η Επιτροπή αναμένεται να αναφερθεί στις ομάδες πληθυσμού που θα συμπεριληφθούν στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου.

Οι υγειονομικοί αποτελούν την πιο πιθανή κατηγορία που θα συμπεριληφθεί άμεσα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα τρίτη δόση του εμβολίου έχει αποφασιστεί και χορηγείται στους ανοσοκατασταλμένους και τα άτομα άνω των 60 ετών που μένουν σε δομές φιλοξενίας.

Ήδη περισσότεροι από 10.000 ανοσοκατασταλμένοι έχουν λάβει την τρίτη δόση τα τελευταία 24ωρα, ενώ αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων καθώς και για τους εργαζομένους στο σύστημα υγείας.

Όπως γνωστοποίησε την Κυριακή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού για την χορήγηση της τρίτης δόση περίπου 32.000 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες. Επίσης, μέχρι την Κυριακή, 6.360.000 πολίτες είχαν εμβολιαστεί με την 1η δόση.

Την ανάγκη να αυξηθεί η κάλυψη των πολιτών έναντι του κορονοϊού καταδεικνύει η κατανομή των νέων κρουσμάτων του τελευταίου επταήμερου: το 20% αφορά ανηλίκους, το 27% άτομα ηλικίας 19-34 χρόνων και το 53% των νέων κρουσμάτων αφορά άτομα ηλικίας άνω των 35 ετών.

Επιπ΄΄λέον τουλάχιστον το 25% των πολιτών άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι όπως και το 23% της ηλικιακής ομάδας πολιτών 60 – 64 ετών.

Επαρκώς θωρακισμένη είναι η ηλικιακή ομάδα 75-79 χρόνων, όπου η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει την ιδανική, έχοντας φτάσει το 85%, δηλαδή όσο το ποσοστό στόχος για την ανοσία του γενικού πληθυσμού.

Την ίδια υψηλή προστασία έναντι της λοίμωξης COVID-19 απολαμβάνουν και οι πολίτες ηλικίας 70-74 χρόνων, όπου το ποσοστό ανοσίας φτάνει το 79%, καθώς και εκείνοι της αμέσως επόμενης ομάδας, των ατόμων ηλικίας 65-69 χρόνων, όπου το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ανέρχεται στο 80,6%. Αντίθετα, εκτεθειμένο και απροστάτευτο μέσα στην πανδημία παραμένει το 29% των ατόμων ηλικίας 50-54 χρόνων και το 26% των 55-59 χρόνων.

‘Έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός με 3η δόση, το ζητάμε εδώ και καιρό. Η καθυστέρηση από τη Επιτροπή Εμβολιασμών δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υπάρχει, δεν την καταλαβαίνουμε. Πρέπει τόσο σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Να σημειωθεί επίσης ότι μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ΓΓ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά θα υπάρχει σύσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα