ΑΘΗΝΑ
01:49
|
20.04.2024
Συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγγελέα ο γονέας που αρνήθηκε να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του παιδιού του απειλώντας εκπαιδευτικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται το κύμα των γονέων – αρνητών του κορονοϊού, οι οποίοι είτε εισβάλλουν μέσα στα σχολεία είτε μηνύουν εκπαιδευτικούς που δεν επιτρέπουν σε μαθητές να εισέλθουν στο σχολείο χωρίς μάσκα και σχολική κάρτα.

Στη Θεσσαλονίκη, αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης (21/09) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, όταν γονέας που αρνήθηκε να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του παιδιού του έκανε “ντου” μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes.gr, o πατέρας προκάλεσε επεισόδιο απειλώντας εκπαιδευτικούς, ενώ φέρεται να έσπρωξε τη διευθύντρια. Καθώς αρνούνταν για αρκετή ώρα να αποχωρήσει από το σχολείο, η ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε στο σημείο.

Ο πατέρας-αρνητής συνελήφθη και παραπέμπεται στον εισαγγελέα καθώς σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας. Ο φάκελος αναμένεται να σταλεί στον εισαγγελέα όπου και θα οδηγηθεί ο άνδρας αργότερα.

Πύργος: Γονείς – αρνητές μήνυσαν εκπαιδευτικούς

Την ίδια ώρα, στον Πύργο, γονείς-αρνητές μήνυσαν εκπαιδευτικούς… για εσχάτη προδοσία και βασανισμό επειδή δεν επέτρεψαν σε μαθητές να μπούνε στο σχολείο χωρίς μάσκα και self test.

Όπως αποκάλυψε στο OPEN η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, οι γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους σε συγκεκριμένο νηπιαγωγείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας.

Οι γονείς-αρνητές κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού.

Λαϊκό: Απειλές και επιθέσεις σε γιατρούς

Στην Αθήνα στο Λαϊκό νοσοκομείο, η κόρη ηλικιωμένου ασθενούς με κορονοϊό μπήκε στο νοσοκομείο άρχισε να βιντεοσκοπεί και να απειλεί μια γιατρό, ισχυριζόμενη ότι μπορεί να θεραπεύσει τον πατέρα της με αλόη.

“Δυστυχώς δεν φτάνουν τα όσα προβλήματα έχουμε στο Λαϊκό νοσοκομείο, και στα άλλα νοσοκομεία, έχουμε και αυτά τα τραγελαφικά. Βάζουν το δάχτυλο ανάμεσα στα μάτια των γιατρών και απαιτούν να τους πάρουν ακόμα και το στηθοσκόπιο. Απειλούν με δικηγόρους, βιντεοσκοπούν και κάνουν αυτά τα πράγματα…” δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό Τάσος Αντωνόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, τα περιστατικά απειλών είναι πολλά και συγγενείς πρώτου βαθμού μπαίνουν με αρνητικό τεστ στα νοσοκομεία παρεμποδίζοντας τους γιατρούς. Έκανε μάλιστα λόγο για οργανωμένο κύκλωμα δικηγόρων, σημειώνοντας ότι υπάρχουν στο Facebook ακόμα και τηλέφωνα δικηγόρων που κάνουν αυτή τη δουλειά: απειλούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα