ΑΘΗΝΑ
23:54
|
19.04.2024
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, σε συνέντευξή του στο Kontra Channel προκαθόρισε το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη του στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη έκανε δηλώσεις σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, στην οποία απάντησε, ουσιαστικά, ότι εκείνες ή θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες» και πρόσθεσε ότι «είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία να πείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να συνενωθούν». Με αυτή την δήλωση συνέδεσε την πρόσβαση στην τραπεζική ρευστότητα με την συνένωση των μικρών επιχειρήσεων με τις μεγάλες. 

Στην συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επεκτάθηκε επί του θέματος λέγοντας ότι «μέσα στο κομμάτι των δανείων που έχουμε βάλει από τις τράπεζες, έχουμε προβλέψει ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των δανείων θα δίνονται μόνο στις επιχειρήσεις που είναι πολύ μικρές και συγχωνεύονται. Η συνένωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε πιο ανταγωνιστικά επιχειρηματικά σχήματα με φοροαπαλλαγές», ενώ πρόσθεσε ότι οι μικρομεσαίοι «μπορούν να μεγαλουργήσουν αν ακολουθήσουν τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας». 

ΠΗΓΗ: Tvxs

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα