ΑΘΗΝΑ
23:00
|
18.10.2021
Ως πρώτα μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών προτείνουν μείωση του ΦΠΑ, στην στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

‘Ετοιμη να εγκρίνει τα «προσωρινά μέτρα» που παίρνουν οι χώρες μέλη της ΕΕ απέναντι στην εκρηκτική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού εμφανίστηκε σήμερα η αρμόδια επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάντρι Σίμσον. Η Σίμσον μάλιστα διαβεβαίωσε πως εργάζεται για να περιορίσει μακροπρόθεσμα την εξάρτησή της τιμής του ηλεκτρικού από τα ορυκτά καύσιμα, ωστόσο, αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Εικόνα

¨”Υπάρχουν εργαλεία στα οποία μπορούν να προσφύγουν αμέσως οι χώρες για να μειώσουν τους λογαριασμούς των καταναλωτών” ισχυρίστηκε η Επίτροπος Σίμσον, μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών στη Σλοβενία.

Η Επίτροπος ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ, την άμεση στήριξη των φτωχότερων ή τη στοχευμένη και προσωρινή βοήθεια για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, προσθέτοντας: ¨”Οι υπηρεσίες μου είναι έτοιμες να βοηθήσουν (τις κυβερνήσεις) να εκπονήσουν αυτά τα μέτρα”.

Ανέφερε επίσης πως οι χώρες-μέλη ζήτησαν “ξεκάθαρη κατεύθυνση” για το είδος των προσωρινών μέτρων που μπορούν να υιοθετήσουν, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες ώστε να προστατεύσουν τους ευάλωτους καταναλωτές. Στο τέλος πάντως κατέληξε συμπεραίνοντας πως το κύμα ακρίβειας που παρατηρείται παγκοσμίως στα καύσιμα “καταδεικνύει ότι χρειάζεται να βάλουμε τέλος στην εξάρτησή μας από τα ξένα ορυκτά καύσιμα, το συντομότερο δυνατόν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

“Πιο ισχυρή από ποτέ η Χεζμπολάχ”

Γενική απεργία στην Αϊτή ενάντια στις απαγωγές και τη βία

Καθολικό λοκντάουν για ένα μήνα στη Λετονία

Σχέδιο Όρμπαν για εξαγορά του αεροδρομίου της Βουδαπέστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα