ΑΘΗΝΑ
11:52
|
20.04.2024
Η εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην φιέστα Ερντογάν φουντώνει τις αντιδράσεις στην ελλαδίτικη ομογένεια και στην αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες και εύλογες αντιδράσεις στην ελλαδίτικη ομογένεια και την αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ εξακολουθεί να προκαλεί η χτεσινή εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, στην φιέστα του Τούρκου προέδρου στα εγκαίνια του πολυόροφου “Τουρκικού Κέντρου” στη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται κοντά στο “στρατηγείο” του ΟΗΕ.

Οι εξηγήσεις που προσπάθησαν να δώσουν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την εμφάνιση του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου φαίνεται πως δεν πείθουν, ούτε κατευνάζουν τις αντιδράσεις.

H Αρμενική εθνική επιτροπή της Αμερικής (ANCA) σε σημερινή αιχμηρή ανακοίνωση που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Τουίτερ παρατηρεί:

Ενώ το κατεστημένο της Ουάσιγκτον του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) και, ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους, ο Ερντογάν στρατολογεί Αζέρους διπλωμάτες, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη.

Ακυρώθηκε η συνάντηση Ελπιδοφόρου-Αναστασιάδη

Είχε προηγηθεί η ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα στις 11.00 πμ (ώρα Νέας Υόρκης) συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Ελπιδοφόρο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικαλέστηκε…”βεβαρημένο πρόγραμμα” καθώς (σύμφωνα με διπλωματικές πηγές) είχε γίνει πυρ και μανία όταν είδε τον Ελπιδοφόρο κοντά στον Ερντογάν κατά τα επίμαχα εγκαίνια.

Τι θα γίνει με τη συνάντηση Ελπιδοφόρου-Μητσοτάκη

Μένει να φανεί εάν θα συμβεί το ίδιο (που είναι και το πιθανότερο) κατά την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Σεπτέμβρη, συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Προς το παρόν πάντως η συνάντηση επισήμως δεν έχει ακυρωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα