ΑΘΗΝΑ
12:32
|
20.04.2024
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να μην γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν το νόμο για την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε σήμερα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Αφορμή για αυτό το αίτημα στάθηκαν τα απανωτά κρούσματα μηνύσεων από αντιεμβολιαστές γονείς, με βάση τις οποίες οι εκπαιδευτικοί σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Ο υπουργός τόνισε ότι εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Εικόνα

Η αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με εντολή προς την αστυνομία ζήτησε να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για ψευδή καταμήνυση σε περιπτώσεις γονέων αντιεμβολιαστών που στρέφονται νομικά κατά εκπαιδευτικών επειδή εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η εντολή αυτή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής παραγγελίας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας για αρνητές γονείς που με μηνύσεις κινούνται εναντίον εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα