ΑΘΗΝΑ
03:44
|
26.10.2021
Μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις έλαβαν χώρα για τρίτη μέρα σήμερα στην Μελβούρνη, από εργάτες στον κλάδο των κατασκευών που αντιδρούν στον υποχρεωτικό τους εμβολιασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα ήταν η τρίτη συνεχής μέρα κινητοποιήσεων των εργατών του κατασκευαστικού κλάδου στην πόλη της Αυστραλίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη νέα οδηγία που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους ενάντια στον Covid-19, προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους.

Έπειτα από πορεία στο κέντρο της πόλης, εκατοντάδες εργαζόμενοι επέλεξαν να κατασκηνώσουν μπροστά από Mνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στην Μελβούρνη, ένα από τα ιστορικά μνημεία της πόλης για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που χάθηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι διαδηλωτές ΄φώναζαν “δεν θα ξεχάσουμε ποτέ”, ενώ άλλοι καλούσαν τους αστυνομικούς να μην τους χτυπήσουν σεβόμενοι την ιερότητα του χώρου και τους πεσόντες ομοεθνείς τους.

Μέρος των διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους ήταν βαριά εξοπλισμένοι με κράνη και ασπίδες σώματος, επιτέθηκαν στην αστυνομία με πέτρες, ενώ η τελευταία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών και προβαίνοντας σε πολλές συλλήψεις.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και χθες, Τρίτη, απαιτώντας την κατάργηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τους.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά αυταρχικών νόμων

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο με εντολή Σίσι

Κλειστός ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού

Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην Cosco μετά το δυστύχημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα