ΑΘΗΝΑ
22:31
|
26.04.2024
Μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις έλαβαν χώρα για τρίτη μέρα σήμερα στην Μελβούρνη, από εργάτες στον κλάδο των κατασκευών που αντιδρούν στον υποχρεωτικό τους εμβολιασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα ήταν η τρίτη συνεχής μέρα κινητοποιήσεων των εργατών του κατασκευαστικού κλάδου στην πόλη της Αυστραλίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη νέα οδηγία που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους ενάντια στον Covid-19, προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους.

Έπειτα από πορεία στο κέντρο της πόλης, εκατοντάδες εργαζόμενοι επέλεξαν να κατασκηνώσουν μπροστά από Mνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στην Μελβούρνη, ένα από τα ιστορικά μνημεία της πόλης για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που χάθηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι διαδηλωτές ΄φώναζαν “δεν θα ξεχάσουμε ποτέ”, ενώ άλλοι καλούσαν τους αστυνομικούς να μην τους χτυπήσουν σεβόμενοι την ιερότητα του χώρου και τους πεσόντες ομοεθνείς τους.

Μέρος των διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους ήταν βαριά εξοπλισμένοι με κράνη και ασπίδες σώματος, επιτέθηκαν στην αστυνομία με πέτρες, ενώ η τελευταία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών και προβαίνοντας σε πολλές συλλήψεις.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και χθες, Τρίτη, απαιτώντας την κατάργηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τους.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα