ΑΘΗΝΑ
06:52
|
26.04.2024
Η υγιεινή διατροφή είναι άπιαστο όνειρο, με το νέο κύμα ακρίβειας, για τους πολύ φτωχούς στη Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελευταίο κύμα ακρίβειας σε νωπά λαχανικά και φρούτα στη Γερμανία τα εξαφανίζει από το καθημερινό τραπέζι των φτωχών καθώς το πορτοφόλι τους, που γεμίζει κυρίως από το πενιχρό κοινωνικό επίδομα Hartz IV, δεν αντέχει.

Στο κοινωνικό επίδομα Hartz IV προβλέπονται μόνο πέντε ευρώ την ημέρα για σίτιση, χρήματα που δεν είναι αρκετά για μια ισορροπημένη διατροφή, παρά μόνον για να κρατήσουν κάποιον (όπως-όπως) ζωντανό.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής ¨Ενωσης (VdK) Βερένα Μπέντελε μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα Tagesspiegel κατήγγειλε την κυβέρνηση πως ουσιαστικά κοροϊδεύει τα πολύ φτωχά νοικοκυριά επισημαίνοντας πως η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος “κατά τρία γελοία ευρώ επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση αγνοεί τις ζωτικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν με το βασικό κοινωνικό βοήθημα”.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν στη Γερμανία κατά 4,6 % τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ οι τιμές των λαχανικών αυξήθηκαν κατά 9%. Η πράσινη σαλάτα έχει γίνει σχεδόν 40% πιο ακριβή.

Η Γερμανική Εταιρεία Διαβήτη (DDG) και η Γερμανική Συμμαχία για την αντιμετώπιση μη Μεταδοτικών Ασθενειών (DANK) ζητούν την καθιέρωση ενός ¨”υγιούς Φόρου” Προστιθέμενης Αξίας και να απαλάσσονται από τον ΦΠΑ τρόφιμα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Από την άλλη πλευρά, προτείνουν υψηλότερο ΦΠΑ (της τάξης του 29%) σε ανθυγιεινά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα