ΑΘΗΝΑ
06:43
|
19.04.2024
Χρησιμοποιούσε τις δωρεές των πιστών για να διοργανώνει όργια με ναρκωτικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Φραντσέσκο Σπαγνιέσι, ιερέας στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Καστελίνα της Ιταλίας, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη με την κατηγορία με την κατηγορία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Φέρεται ότι Σπαγνιέσι χρησιμοποιούσε τις δωρεές των πιστών για να διοργανώνει όργια με ναρκωτικά.

Ο 40χρονος Σπαγνιέσι, αγαπητός στην ενορία του για τις εμπνευσμένες ομιλίες τους προς τους πιστούς, συνελήφθη μετά από πληροφορίες της αστυνομίας ότι ο συγκάτοικός του είχε εισάγει από την Ολλανδία ενα λίτρο GHB, γνωστό και ως ναρκωτικό των βιασμών.

Οι δύο άνδρες φέρονται να χρησιμοποιούσαν διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών για να προσκαλούν επισκέπτες στο σπίτι τους όπου και γίνονταν τα όργια με τα ναρκωτικά. Επιπλέον, υπάρχει και δεύτερη καταγγελία εναντίον του για υπεξαίρεση, καθώς φέρεται να έχει αφαιρέσει περίπου 100 χιλ. ευρώ από το ταμείο της ενορίας του.

Ο Σπαγνιέσι μάζευε χρήματα από εράνους και ζητούσε δωρεές από ενορίτες, ισχυριζόμενος ότι συγκεντρώνει βοήθεια για φτωχές οικογένειες.

Υπολογίζεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια, στα όργια συμμετείχαν έως και 200 άτομα, τα οποία και αναζητούν οι αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση.

Ο Φραντσέσκο Σπαγνιέσι, πρώην φοιτητής Ιατρικής, εγκατέλειψε τις σπουδές του για την ιερωσύνη σε ηλικία 26 ετών, λέγοντας ότι βρήκε μια “πληρότητα και χαρά” στο έργο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, οι πιστοί είχαν προσέξει αλλαγή στη συμπεριφορά του.

“Ήταν νευρικός, ντροπαλός και αφηρημένος, δεν ήθελε να κάνει βαφτίσεις, θείες κοινωνίες ή γάμους” σημειώνει ένας από τους πιστούς της ενορίας.

“Είχα προσέξει ότι υπέφερε σωματικά και ψυχολογικά, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ποτέ ότι είχε προβλήματα εθισμού” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επίσκοπος Νερμπίνι.

Ο δικηγόρος του Σπαγνιέσι, Κοστάνζα Μαλερμπά, δήλωσε ότι ο πελάτης του είχε ομολογήσει ότι προμήθευε ναρκωτικά στα πάρτι και αναμένεται να παραδεχτεί ότι έκλεψε κεφάλαια της εκκλησίας.

Ο 40χρονος ιερέας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα