ΑΘΗΝΑ
19:30
|
25.04.2024
Με σύνθημα "τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία" καλούν την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση "τώρα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγώνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών έδωσαν σήμερα οι καθαριστές και οι καθαρίστριες συμβασιούχοι για να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να κρατήσουν το μεροκάματό τους, μετά τον αποκλεισμό τους από τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τονίζοντας ότι δεν επαναναπαύονται σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και τις φρούδες υποσχέσεις των συναρμόδιων υπουργείων.

Οι εργαζόμενοι άνοιξαν πανό μπροστά από την είσοδο του υπουργείου το οποίο έγραφε “όχι στις απολύσεις, δώστε οριστική λύση τώρα” και φώναξαν συνθήματα όπως “τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία“.

Στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, απ’ τον οποίον αποκλείστηκαν δεν υπολογίστηκε η μακρά τους υπηρεσία και η ηλικία τους, ούτε ότι πολλοί από αυτούς είναι άνω των 50 ετών κι άρα θα δυσκολευτούν να βρουν δουλειά, ούτε ότι κάποιες καθαρίστριες είναι μητέρες σε μονογονεϊκές οικογένειες, ούτε ακόμη ότι αρκετοί χάνουν τη δουλειά τους την ώρα που βρίσκονται στα πρόθυρα της σύνταξης

Για 60 από αυτούς υπάρχει μπροστά η εκδίκαση της προσφυγής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της λήξης των συμβάσεών τους, η οποία είχε αναβληθεί για τις 28 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε συνεχίζει να ισχύει η προσωρινή διαταγή βάσει της οποίας οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους. 

Στις άλλες δυο ομάδες καθαριστριών και καθαριστών, οι οποίες έχουν κάνει παράλληλες προσφυγές με άλλους δικηγόρους, η εκδίκαση έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, ωστόσο δεν έχουν επαναπροσληφθεί κι είναι χωρίς δουλειά από τον Μάρτιο. 

“Οι συμβασιούχοι καθαριότητας δίνουμε εδώ και μήνες αγώνα για το δικαίωμα μας στην εργασία, δεν παρακαλάμε. Δίνουμε ένα σκληρό αγώνα με συνεχής κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για την ικανοποίηση του δίκιου αιτήματος μας, για να μπει τέλος στην ομηρία που μας έχουν καταδικάσει”, σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

“Δεν επαναπαυόμαστε σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και φρούδες υποσχέσεις των συναρμόδιων υπουργείων”, τονίζουν. 

Μαζί τους ήταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και Τρύφων Αλεξιάδης, όπως και ο Κρίτων Αρσένης από το Μέρα 25. 

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 17.30 επί των οδών Ερμού και Νίκης θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης με κεντρικό σύνθημα “Όχι στις απολύσεις -Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών/στών”.

Πηγή: avgi.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα