ΑΘΗΝΑ
23:36
|
16.10.2021
Ολλανδικό δικαστήριο έδωσε την άδεια σε παιδί ηλικίας 12 ετών να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, παρά τις αντιρρήσεις του αντιεμβολιαστή πατέρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολλανδικό δικαστήριο έδωσε την άδεια σε παιδί ηλικίας 12 ετών να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, παρά τις αντιρρήσεις του αντιεμβολιαστή πατέρα του, ώστε να μπορέσει να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη γιαγιά του.

Ο συνήγορος της μητέρας του παιδιού υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός κατά κορoνοϊού θα μείωνε τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού στη βαριά άρρωστη γιαγιά του.

Στην Ολλανδία τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών μπορούν να εμβολιαστούν μετά από συναίνεση των δύο γονέων τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του 12χρονου, οι γονείς του είναι διαζευγμένοι και ενώ η μητέρα του επέτρεψε τον εμβολιασμό, ο πατέρας του δεν συναινούσε με την απόφαση, με τη λύση να δίνει τελικά η δικαιοσύνη.

Ο δικαστής Μπαρτ Τρομπ, του δικαστηρίου του Γκρόνινγκεν, με την απόφαση του έδωσε το πράσινο φως προκειμένου το παιδί να εμβολιαστεί δεδομένων των «συμφερόντων που διακυβεύονται» με αυτόν τον εμβολιασμό «ιδίως των συμφερόντων του ανηλίκου».

Στην απόφαση που εξέδωσε, η οποία έγινε σήμερα γνωστή, διέταξε ο 12χρονος να εμβολιαστεί «σύντομα», διότι τα συμφέροντά του είναι σημαντικότερα σε σύγκριση με εκείνα του πατέρα του.

Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, οι δικαστές μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις με στόχο το υπέρτατο συμφέρον του παιδιού, εάν οι γονείς διαφωνούν.

Πηγές: DutchNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέξας: Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών έξω από κλαμπ

Ρωσία: Δεκαοκτώ νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ

Ιταλία: «Διακόσιες χιλιάδες πολίτες» πήραν μέρος στην κινητοποίησή

Εσωτερική έρευνα στο Facebook για λογοκρισία φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα