ΑΘΗΝΑ
02:00
|
27.07.2024
Ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε σήμερα την Apple και τη Google ότι συνεργάζονται με το Κρεμλίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης και σκληρός επικριτής του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, κατηγόρησε σήμερα την Apple και τη Google ότι συνεργάζονται με το Κρεμλίνο, αφού οι δύο ψηφιακοί κολοσσοί αφαίρεσαν την προηγούμενη εβδομάδα εφαρμογή που είχε δημιουργήσει ο Ναβάλνι για τις βουλευτικές εκλογές κατόπιν αιτήματος των ρωσικών αρχών.

«Αν κάτι με εξέπληξε κατά τη διάρκεια των εκλογών, δεν ήταν τόσο η παραποίηση των αποτελεσμάτων που έκανε ο Πούτιν, όσο το πόσο ήπια έγιναν συνεργοί του οι μεγάλες εταιρείες Τεχνολογίας της Πληροφορίας», έγραψε ο Ναβάλνι σε ανάρτησή του στο Instagram, χαρακτηρίζοντάς τους ψηφιακούς αυτούς γίγαντες «δειλούς και άπληστους».

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος Ναβάλνι καταδικάστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους σε φυλάκιση 3,5 ετών για την υπόθεση εξαπάτησης της εταιρίας Yves Rocher. Ωστόσο, ο Ναβάλνι θα παραμείνει στην φυλακή μικρότερο διάστημα, και συγκεκριμένα για 2 χρόνια και 8 μήνες, καθώς για αρκετούς μήνες βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και η περίοδος αυτή θα συμψηφισθεί με την ποινή που του επιβλήθηκε.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα