ΑΘΗΝΑ
09:28
|
19.04.2024
«Αν δεν βρεθούν οδηγοί εντός 10 ημερών, θα δούμε σημαντικά προβλήματα ενόψει των Χριστουγέννων», σύμφωνα με τον φορέα που εκπροσωπεί το λιανεμπόριο στη Βρετανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών φορτηγών, γεγονός που έχει αναγκάσει τον πετρελαϊκό κολοσσό BP να κλείσει ορισμένα πρατήρια βενζίνης, ενώ έχει φέρει σε οριακό σημείο τις εφοδιαστικές αλυσίδες των σουπερμάρκετ.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι ελλείψεις αντιμετωπίζονται με οδηγούς μεγάλων φορτηγών», υποστηρίζοντας ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη οδηγών φορτηγών καθώς η πανδημία της Covid-19 οδήγησε σε αναστολή των εξετάσεων για οδηγούς φορτηγών. Συνεπώς, είπε, η Βρετανία προχωρά τώρα σε διπλασιασμό αυτών των επαγγελματικών εξετάσεων.

Την ίδια στιγμή, ο κλάδος των μεταφορέων προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις, καθώς είναι παράλληλα σε εξέλιξη η κρίση στην τιμή των καυσίμων ενώ εδώ και μήνες σουπερμάρκετ και αγρότες προειδοποιούσαν ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών οδηγεί τις εφοδιαστικές αλυσίδες σε οριακό σημείο, δυσχεραίνοντας τη διανομή προϊόντων στην αγορά.

Ειδικότερα, η ένωση του κλάδου μεταφορέων RHA έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να προσφέρει βραχυπρόθεσμη βίζα για ξένους οδηγούς προκειμένου να έλθουν στη Βρετανία και να καλύψουν το κενό, ενώ Βρετανοί οδηγοί εκπαιδεύονται για τις μελλοντικές ανάγκες.

«Είναι τεράστια πρόκληση», δήλωσε στο Reuters ο Ροντ ΜακΚένζι, υπεύθυνος για τη χάραξη πολιτικής στη RHA, που τόνισε ότι μακροπρόθεσμα ο κλάδος χρειάζεται καλύτερες αποδοχές και συνθήκες για να προσελκύσει εργαζομένους.

Από την πλευρά του, ο φορέας που εκπροσωπεί το λιανεμπόριο στη Βρετανία επισήμανε ότι, αν δεν βρεθούν περισσότεροι οδηγοί μέσα σε 10 ημέρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οξεία έλλειψή τους, τότε είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει σημαντική διατάραξη ενόψει των Χριστουγέννων.

«Οι οδηγοί μεγάλων φορτηγών είναι ο συνδετικός κρίκος που κρατά τις εφοδιαστικές μας αλυσίδες. Χωρίς αυτούς, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε προϊόντα από τις φάρμες στις αποθήκες και τα καταστήματα», δήλωσε ο Άντριου Όπι, διευθυντής του τμήματος τροφίμων και βιωσιμότητας στη βρετανική ομοσπονδία λιανεμπόρων BRC.

«Αν δεν βρεθούν οδηγοί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, αναπόφευκτα θα δούμε σημαντικά προβλήματα ενόψει των Χριστουγέννων».

Πηγές: The Guardian, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα